Вијести, Мишљења

GLOBAL RESEARCH: Путин већ побеђује Запад у новом хладном рату

„РАТ У УКРАЈИНИ МОЖЕ СЕ УСКОРО ПРЕТВОРИТИ У РАТ ЕВРОПЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ОД САД И У РАТ ПРОТИВ ДОЛАРА“

  • Ракеш Кришнан СИМХА прогнозира да ће САД – упркос свим ризицима – наставити да руше цене нафте и руску рубљу. Зато што је Русија засад једина препрека на путу Беле куће ка глобалној хегемонији

        „СВЕТ има 7,2 милијарде људи, а САД се боје само једног човека – председника Русије Владимира Путина. Зато што је управо он већ нанео моћан удар по Западу.  Захваљујући његовој стратешкој далековидости и његовог тима – Русија побеђује у новом хладном рату“ – оценио је аналитичар Global Research Ракеш Кришнан Симха.

        Исти аутор сматра да је Путин своје досадашње успехе поставио на два стуба.

        Први: Русија није ушла у рат са Украјином, чиме је изазвала велико разочарење и огорчење у Вашингтону који је веома рачунао са увлачењем Русије у регионални европски рат.

        Други: економија САД  је примарно војна економија јер је економско чудо САД настало захваљујући Првом и Другом светском рату и хладном рату.  А Путинов саветник Сергеј Глазјев предлаже удар по основним снагама америчке ратне машинерије – по долару и Федералном систему резерви САД (централној банци).

        Ради овога се и појавила Развојна банка БРИКС-а.

        Поврх свега: Путин користи стратегију асиметричног одговора, а Запад му је сам ушао у замку – са амбицијом да заустави економски раст Кине, Русије и других земаља БРИКС-а.

        Аналитичар Global Research  процењује да украјински конфликт и санкције уведене Русији могу бити узрок развода САД и Европске уније.

         „Рат у Украјини може се ускоро претворити у рат Европе за независност од САД и у рат против долара“ – упозорио је Симха.

Владимир Путин

Владимир Путин

Он прогнозира да ће САД – упркос свим ризицима – наставити да руше цене нафте и руску рубљу. Зато што је Русија засад једина препрека на путу Беле куће ка глобалној хегемонији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *