Вијести, Култура

Француска министарка културе признала да не чита књиге

ХВАЛИЛА СЕ ДА ЈЕ БИЛА НА РУЧКУ СА НОБЕЛОВЦЕМ МОДИАНОМ, АЛИ НИЈЕ МОГЛА ДА НАВЕДЕ НИ ЈЕДАН ЊЕГОВ НАСЛОВ

  • ФАКТИ: Баш су сурови и безобразни француски новинари: пропитивали министарку да ли чита књиге! Можете ли да замислите тв-новинара у Србији који би се усудио да Тасовца или Вучића пита да ли ишта читају?!

        ПРИЗНАЊЕ француске министарке културе, Флер Пелрен, да у протекле две године није прочитала ниједну књигу скандализовала је Французе и изазвала лавину критика на друштвеним мрежама.

        Пелрен је додатно згрозила своје сународнике када, гостујући у једној ТВ емисији, није могла да наведе ниједан наслов овогодишњег добитника Нобелове награде за књижевност, француског писца Патрика Модиана, с којим је, како се похвалила само неколико минута раније, била заједно на ручку.

        „Немам проблем да признам да током протекле две године нисам имала времена да читам“, рекла је министарка, наводећи бројне обавезе које је имала у влади, најпре као шефица ресора за иновације и дигиталну економију, а сада и као министарка културе.

        „Читам пуно белешки, читам пуно скупштинских докумената, читам пуно вести, извештаја АФП-а… али врло мало књига“, објаснила је она.

        Њене изјаве су довеле Твитер до усијања. Многи су шокирани изјавом министарке, посебно чињеницом да не зна ниједан Модианов роман.

        „Дуг живот нашој бриљантној влади, а посебно министарству културе“, написао је један корисник Твитера.

        Било је, међутим, и оних који су покушали да стану у министаркину одбрану: „Најгоре је то што би многи осудили Флер Пелрен да недовољно ради да је којим случајем рекла да чита свако вече“.

Флер Пелрен

Флер Пелрен

„Француска се коначно суочила са своjим главним проблемом у периоду наjдубље кризе: Флер Пелрен ниjе читала Mодиана“, закључио jе у сали извесни @Henri Rouquier.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *