Вијести, Мишљења

ЕУ се тресе од рике албанских магараца

Албанском премијеру Едију Рами и “министру иностраних послова Косова” Хашиму Тачију, планови су се окренули наглавачке. Зато што њихова намера да Албанију и Косово уједине у једну моћну државу, неће тако лако проћи. Не због тога што то не желе њихови народи. Напротив, њихови народи одавно желе да било куда побегну из својих држава. Због тога претварање у косово-албанца са перспективом приступа Европској унији представља велику машту сваког становника који живи на тим територијама. Јер, терорисање некаквих српских и македонских сељака представља досадан и непрофитабилан посао. Друго је имати Шенгенски пасош и спокојно се премештати широм Европе у потрази за плодоноснијим подручјима за изнуђивање!

Али, ни у Европи не живе све саме будале. У последње време у ЕУ се почело појављивати све више примедби против пријема обе од дикатутре ослобођене територије. И, што је најважније, Европљани ћуте о срећном тренутку уједињења братских народа у једну целину. Очигледно нешто сумњају. Због тога је Рами и Тачију време да прекину недостојно дипломатско пренемагање и да гласно објаве програм даљих дејстава. А програм мора да буде једноставан попут рике магарца у Прешевској долини:

1. У обе области спровести референдум о успостављању Великог Херцогства Албаније које је било проглашено 12. августа 1941. године од стране италијанског краља Виктора Емануила III. Херцогство је обухватало данашњу Албанију, Косово и Метохију, север Македоније и део Црне Горе. Баш то што Рама и Тачи данас сањају у најслађим сновима.

2. Обновити организацију Бали Комбетар и СС-дивизију “Скендербег” у циљу тражења гаранција за успешно споровођење референдума и даљег опстанка Херцогства.

3. Наложити тим снагама да заврше етничко чишћење Херцогства које није било успешно приведено крају пре 70 година.

А Бриселу поручити да ће се, уколико буде сметао, умивати у сузама. Рама и Тачи имају довољно снаге да целокупно сиво тржиште у Европи запљусну крвавим нередима. А где сте ви данас видели сиво тржиште да није повезано са структурама власти? То је тако.

Еди Рама и Хашим Тачи

Еди Рама и Хашим Тачи

Узгред, Вашингтону сада није до Раме и Тачија. Довољно им је сопствених проблема са ИДИЛ-ом. Тако да се у Бриселу узалуд надају да ће Американци сатерати у ћошак Албанце и Косоваре.

Можда је тако и најбоље. Колико дуго може Европа да иде путем у срећну будућност уколико стално гази по грабуљама које је онда ударају по челу?

Извор: ФСК

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *