Вијести, Култура

Добродошли у земљу ћирилице

На четрнаестом километру од Бањалуке ка Мркоњић Граду, у мјесту Тијесно, на једној од највиших литица кањона Врбаса, 50-так метара изнад нивоа воде, Баштионичари су уз помоћ пријатеља окачили овај транспарент.

Рекли би, велики труд за мали ефекат, но ми смо то урадили сматрајући да ће бар неко примијетити и обрадовати се нашој добродошлици.

И примијетио је, између осталих и фотограф дневних новина „Прес РС“. Новине су објавиле фотографију, уз пропратни текст.

Ми смо Прес-у послали следеће писмо:

Поштовани,
Пишемо вам поводом фотографије објављене у Прес-у РС, од 16.11.2013 на страни 16 (Бањалука) у рубрици „ФОТО“ под насловом: „Табла упозорења-ћирилична добродошлица“.

Драго нам је да је ваш фотограф (Д. Поздеровић) примјетио и фотографисао транспарент који смо (уз помоћ пријатеља), окачили на стијену у кањону Врбаса.
Такође, драго нам је да је та фотографија нашла свој простор у Вашим новинама.
Захваљујемо вам за, како аутор текста написа „добру вољу“, да нас подржите у жељи и настојању да Републику Српску заиста претворимо у „земљу ћирилице“, цијенећи и уважавајући све различитости њених становника.

Слободни смо рећи и сљедеће: још бисте нам више помогли у том заједничком послу, када би ваше новине (најчитаније новине у Републици Српској) штампале бар једну вијест или један текст, страницу, на ћириличном писму.

У нади да ћете ово схватити као добронамјерну сугестију, захваљујемо вам још једном на праћењу и подршци наших претходних акција.

И на томе је остало.

Добродошли у земљу ћирилице

Добродошли у земљу ћирилице

Свако слово које напишемо ћирилицом, представља мали корак ка циљу да ова земља буде истинска „Земља Ћирилице“.

А то ипак, зависи само од нас.

Србско сабрање „Баштионик“, Бања Лука, децембра 2013

Извор: http://www.pravoslavie.ru/srpska/66389.htm
http://bastionik.org/index.php/dobrodosli-u-zemlju-cirilice/

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *