Вијести, Мишљења

Бранко Драгаш о друштвеним и личним вредностима

ЗДРАВЉЕ – На листи друштвених и личних вредности на прво место свакако долази здравље. Здрав човек има стотину жеља и намера, болестан само једну – да оздрави. Наш народ каже – када си здрав и вода ти је слатка. Здравље нације подразумева духовну и физичку спремност нације да траје. Српска нација има велики проблем. Оболели смо духовно и физички. Мудри Иво Андрић је написао да болесник не може да оздрави уколико не прихвати да је болестан и да мора да се лечи. Ми још нисмо схватили да морамо ургентно да се лечимо. Политичари су надрилекари који , уместо да примене терапију за оздрављење државе и нације, погоршавају из године у годину стање болесника. Сваке године 35.000 људи више умире него што се рађа. На овакав начин Срби сигурно нестају. На опште одушевљење Великог Брата. Који је намерио да потпуно уништи Србе као најнепокорнији и нејнепредвидивији народ, који се стално нешто буни, протестује, извољева и не признаје Нови светски поредак. Најбољи начин да се реши проблем Срба је да се они истребе. Треба их прогласити за озбиљну болест савремене цивилизације. Треба их изоловати, прогласити геноцидним убицама, зликовцима и убрзати њихово нестајање. Бомбардовање НАТО зликоваца осиромашеним уранијумом није било због Косова, него због истребљења нас Срба. То је била сурова казна за непослушност. Нажалост, политичари који су водили Србију то нису разумели. Острашћени у борби за власт и пљачкању сопственог народа, радили су против интереса сопствене државе и народа. Како је то могуће? Тешко је објаснити, али то је тако. Ни данас се ништа није променило. Нови Вођа Срба је намеран да све распрода у Србији како би сачувао власт и доказао својим правим газдама да је послушан и да испуњава све њихове наредбе.

Демагогија којом се служи је само за заваравање наивног и лаковерног народа. Економско уништавање Србије доводи грађане до сиромаштва и беде, апатије, разочараности, очаја и појаве све већег социјалног криминала, који се више не може контролисати. Убиство лекара у Крагујевцу само наговештава у ком правцу се креће наше болесно друштво. Упорно тврдим да се организовани криминал решава за 48 сати, зато што организовани криминал потиче из врха државе и када похапсите оне који воде државу, тада нестаје организовани криминал. Како објаснити изјаву премијера да се главни дилер дроге налази у Београду и да полиција зна ко је он, али не могу да га ухапсе, јер када крену у акцију хапшења, онда он добије информације из саме полиције и на време се склони? Ко управља државом премијер или нарко дилер? Исто питање се односи на грађевинску и другу мафију о којима је премијер такође говорио. Социјални криминал показује опасно стање болести друштва. Не може се контролисати, јер је непредвидив. Решење за социјални криминал у друштву је морална обнова друштва, изградња грађанских институција и економски просперитет. На тај начин се обнавља и подиже друштво и искорењује социјални криминал. Морална обнова захтева нове људе у политици. Људе који нису хуље и олош. Људе који су моралне громаде, које нико не може да уцењује и који могу да изнесу преображај државе и нације. Имамо ли ми такве људе? Имамо. Ти нови људи морају да се изборе за себе и Србију. То је услов нашег даљег опстанка. Духовна обнова значи да се пинк идеологија опорезује. Никога не треба укидати. Једноставно, на све треба увести велике порезе. Рецимо, гледање одређених шунд и кич емисија треба померити за ноћне сате и увести екстра порез. Ко хоће да гледа, нека плати. Држава опорезује људску глупост и новац усмерава у културу. Изградња грађанских институција мора да почне од врха државе . Не на начин да се радно време помери на 7,30, јер је то опасна демагогија која не решава суштину проблема. Потребно је одговорити – где је нестало 16 милијарди евра које је од 2001-2014 дошло у српско здравство? Ко је узео тај новац? Зашто имамо овакав накарадан здравствени систем? Зашто је потпуни хаос у здравству? Зашто нам врхунски лекари беже из државе? Ко ће лећити нацију када сви оду? Како оздравити здравство? Како здравством да оздравимо болесно друштво? На та питања режим нема одговора. На крају, убрзаним привредним развојем, запошљавањем, новим пословима, редовним примањима, растом плата и пензија грађани се боље осећају и постају мотивисанији за рад. Пун новчаник је бољи лек од свих седатива које гутају разочарани грађани без посла.

СЛОБОДА – Слободан човек и слободна држава су услов за слободан живот. Златни кавез је,ипак, само кавез. Срби су слободарски народ. Својом древном историјом смо то доказали.Наши преци су гинули да би обезбедили да имамо сопствену државу. Морам да признам, та мисао ме данас разара. Ако узмемо историју Срба од 1804. до данас, да се не враћамо до мудрог краља Бодина или великог Стефана Немање, онда је наша историја препуна крви и страдања. Гинули су наши преци и нису жалили своје животе борећи се да Срби добију своје парче земље и своје право да управљају сами собом. Борили су се да нам туђин не одређује шта треба да радимо. Пре неки дан, проф. Зец је рекао да треба да уђемо у банкротирану и пропалу ЕУ, јер не знамо да управљамо својом државом. Какав пораз! Окупирани смо медиокритетима, који нас гурају у нову тамницу народа. Малограђанска интелигенција, која испуњава само своје материјалне интересе о трошку народа кога презире, нема визију, трезвеност, одлучност и храброст наших великана из прошлости, који су свој живот уградили за освајање слободе српског народа. Могли су ти наши учени људи да остану да живе по европским престоницама, где су се школовали, али они су се вратили у сиромашну и опљачкану земљу само да би служили свом народу. Ови данашњи скоројевићи, што пресипају годинама из шупљег у празно, што никада један евро нису зарадили на светском тржишту о коме толико говоре, гурају нас у нове националне несреће. Зар нисмо довољно страдали? Зар нисмо крваво платили наш отпор Турцима и тако заштитили нашу католичку браћу, који су нас продали и који нас увек гледају као православне шизматике? Пет векова је крв лила потоцима и геноцид су Османлије вршиле над Србима, који су били предстража хришћанства. Зашто смо то радили? Зар се нисмо могли трговачки договорити са Турцима и пустити их да већ у XИВ веку дођу у Пешту, Беч, Милано и Амстердам и да њима уводе данак у крви и право прве брачне ноћи? Да ли би се онда развили хуманизам и ренесанса? Како би изгледала Европа? Та прорачуната и покварена Европа која нема захвалности за наша страдања и за коју су Срби и даље реметилачки фактор и варвари са Балкана.

Та перверзна Европа која нас је клала, за једног немачког војника сто невиних Срба, покољ аустоугарске солдатеске у Мачви и другим српским крајевима, та Европа која нас мрзи, омаловажава и пљачка. Било смо наивни и политички глупи. Нашкодили смо само себи. Уместо што смо сулудо гинули, само у Првом великом клању је убијено 63% пунолетних мушкараца , требали смо да се нагађамо, калкулишемо и тргујемо. Данас би нас било преко 40 милиона на Балкану и налазили бисмо се у потпуно другачијој позицији. Сада се боримо за опстанак.

Окупирани смо изнутра од политичког олоша, којима деценијама асистирају превртљиви професори универзитета, разноразни естрадни експерти и поводљиви академици, тако да је услов за наш опстанак нова борба за слободу. Ради се управо о томе да ми имамо људе из земље и расејања који имају знање и умеће, искуство и референце, да управљају државом, али да моћници из Брисела и Вашингтона то не дозвољавају. Империја намерава да пороби читаву планету и да Фамилија управља људским родом као зомбијима. Побуна Русије против Фамилије и Империје у растројству је борба за слободу и свој поглед на свет. То је цивилизацијска борба за различитост. Право на властити живот и властито мишљење. Сукоб цивилизација је неминован. Слобода држава, народа и грађана мора се поново бранити.

ПРАВДА – Друштво не може да опстане без правде. Човек не може да живи без правде. Заједница слободних људи подразумева праведно друштво. Правда се заснива на Божијим законима, који су вечни. Закони које доносе људи су ограничени и непоуздани. Рецимо, често можете да чујете да се неко обогатио по закону. То је доказ неправедности људских закона. Хитлер и Стаљин су правили концентрационе логоре и гулаге у Сибиру према закону. Представничка парламентарна демократија је потпуно обесмислила правду. Парламентарна већина доноси законе у корист политичке и пословне олигархије. Тоталитарни режим ствара привид демократије, слободе и правде. Демагогија је опијум за поробљени народ. Демагог Вучић је заменио шовинистичку идеологију на граници Карлобаг- Вировитица са еурофанатизованом политиком капитулације пред Бриселом.Србији треба катарза. Духовна катарза се остварује правдом. Грађани траже правду. Жељни су правде. Лажна хапшења која су наручена да би се подигао рејтинг Вучића и преварили грађани на изборима, не доносе жељену катарзу. Није правда када тајкуни седе у затвору. Правда је када се политичком олошу и тајкунима конфискује сва имовина. То је начин да се извучемо из овог безнађа. Чекамо политичаре који ће донети законе да се конфискује имовина свима привилегованима у периоду 1990-2014. Чекамо правду! Мора да дође! Мора!

7,30 – После смањивања новчане помоћи трудницама, режим пузајуће диктатуре је увео промену радног времена. Да ли се неки стручни тим бавио овим питањем? Није. Вођа све одлучује сам. Он је тако самовољно одлучио. Хоће да покаже своју праву моћ. То је једини разлог увођења новог радног времена. Подсећам све моје вршњаке на пропалу ЈНА. Сећате ли се празних формалности на којима су инсистирали официри ЈНА?

Тврдио сам да је ЈНА трула армија и да ће се распасти. Официрима је најважније било да војници имају чешаљ, огледалце, зашивену дугмад и да поздрављају старешине. Посебно ме је нервирало што су старешине измишљање све бесмисленије послове, типа чишћење већ чистог круга касарне, само да војници нешто раде. Нека се нечим занимају само да не мисле. Био сам противник тога. Сматрао сам да то убија војску и да прикрива њену потпуну неспособност да брани земљу. Све моје прогнозе су се оствариле. ЈНА се у крви распала.Промена радног времена је само доказ да Вучић нема никакву идеју шта треба да уради у друштву које се распада и привреди која пропада. Праве се само маркетиншки трикови. Шминкање мртвог султана под Сигетом.

ТАЈКУНИ – Премијер је сазвао тајкуне да се посаветује о економским мерама које спрема. Тајкуни су највећи порески дужници. Сви премијери су позивали тајкуне и сви премијери су пропали. Тајкуни су опстали. Тако ће бити и са овим дилетантом од премијера. На скупу је био Мишковић и изнео је предлоге за аграр. Фарса! Зар се њему не суди?

БАНКЕ – Премијер је затражио да се обезбеде услови да банке повећају своје профите, јер ће то довести до раста привреде. Глупост! Зар профити банака ниси велики? Зар банке зеленашким каматама нису од 2001. изнеле из земље 25 милијарди евра? Зар им то није било доста? Ако банке треба још више да зарађују, привреди ће остати сасвим мало.Ништа.

СУБВЕНЦИЈЕ – Најављене су веће субвенције привреди него у доба Динкића. Дечко, одакле ти новац за толике субвенције? На десет новозапослених, држава ће седморици плаћати доприносе. Отпустите раднике и поново их запослите.

ГРАЂЕВИНА – Улагаће се у станове у градовима. Сви ће бежати у градове. Села ће потпуно нестати. Спас је у селу.

САРАЈЕВО – Зашто је прва посета била баш Сарајеву? Каква је то политичка порука? Зар није било логично да посети Бања Луку? Наставља се регионална политика Тадића. Зар није могао да посети Москву? Пацери не разумеју велику игру.

Дејвид Камерун о Србији. Има ли недоумице?

Дејвид Камерун о Србији. Има ли недоумице?

САНКЦИЈЕ – Камерун је био више него јасан. Србија мора да се придржава ЕУ политике. То значи, мора да уведе санкције Русији. Ускоро почиње велики притисак. Када буде увео санкције Русији, настаће велика невоља у Србији. Суштина наше политике је једноставна – Србија не сме да уведе санкције Русији. Између Европе и ЕУ, морамо да изаберемо Европу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *