Вијести, Мишљења

Американци спремни да Украјинце гађају тактичким атомским пројектилом?

ПРЕДСЕДНИК ПАРЛАМЕНТА НОВОРОСИЈЕ СТРАХУЈЕ И ДА ЋЕ СЕ ТО ДОГОДИТИ И ДА ЋЕ САД ТУ ПРОВОКАЦИЈУ ПОДМЕТНУТИ РУСИЈИ?

  • Олег ЦАРЈОВ располаже сазнањима да САД спремају нову провокацију са тактичким атомским оружјем у време наредне офанзиве оружаних снага и националне гарде Украјине на Донбас 
  • Нагласио је да  Божићни празници у Европи и САД најбоље време за то. Након тога би уследило званично проглашење Русије „земљом-терористом” на седници Савета Безбедности ОУН, а због ванредних околности чланство Русије у ОУН било би — уз заобилажење свих норми — суспендовано 
  • САД би одмах потом увеле потпуну блокаду Русије, укључујући и конфисковање целокупне руске имовине у иностранству – што укупно износи билионе долара 
  • У Украјину би упала НАТО војска која би кренула у „ослобађање” Крима, а свака држава која би устала у заштиту Русије била би блокирана 
  • Царјов је нагласио да за овако планирану антируску провокацију нема поуздану потврду и изразио наду да ће његова „звоњава на узбуну” осујетити амерички план – ако се провокација заиста припрема

         Пише: Олег ЦАРЈОВ

         НОВИМ властима у Украјини ствари не иду баш најбоље: земља тоне у грађански рат, економија корацима од седам миља хрли у пропаст, а социјалне обавезе се не поштују. Плус још лоша прича о обореном малезијском Боингу која је, наравно, омогућила САД да заједно са својим сателитима уведу санкције против Русије, али то није било довољно да је униште. 

         Шта сада може спасити образ влатима и одвући пажњу на другу страну? Хајде да емпиријски размотримо једну од варијанти развоја ситуације. 

         Непријатељи Америке су ипак натерали Холандију да се појави на месту погибије својих грађана и да покупи макар део олупина ради утврђивања узрока несреће. 

         Сада се те олупне полако крећу према Холандији, а ко зна којим још доказима располаже Путин који се сетно осмехује? 

         Малезијска страна је, наравно, искључена из истраге, а Холанђани чине све што је у њиховој моћи да се та истрага или никада не заврши или да се заврши без резултата. Само, лукава Русија може повући неки неочекивани потез и показати читавом свету да је Боинг MH17 у ствари оборен. 

         Истовремено у самој Украјини ствари иду лоше и онако како не треба. 

         Украјина није оправдала високо поверење које јој је дато и уместо да што пре среди Русију, докусурује сму себе у Донбасу и на читавом Југоистоку. 

         Сједињене Државе морају нешто да учине! А шта?!

         Никада нисам веровао у теорију завере и конспирацију. Међутим, код мене је дошло неколико аналитичара са различитим сценаријима од који ћу један изнети. Не желим да о њему дајем вредносни суд, већ то остављам читаоцима: 

         Некадашњи министар одбране Украјине Валериј Гелетеј на својој Фејсбук страници 1. септембра 2014. године, написао је: «Незваничним каналима руска страна је неколико пута претила да ће у случају наставка отпора, бити спремна да против нас употреби тактичко нуклеарно оружје».

         Шведски експерт у области одбране професор Томас Риес 17. септембра 2014. године рекао је пољској телевизији TVP да «смо заиста дошли у тежак и опасан моменат — Европа која није имала сукоба са Русијом током последњих 20 година потпуно је заборавила на нуклеарно одвраћање. Али, на то није заборавио Кремљ… Нуклеарни удар је невероватно опасан сценарио”.

         Побеснели руски борац против Путина Андреј Пионтковски је 19. септембра 2014. године у Виљнусу саопштио, а затим и неколико пута поновио у свим медијима који су му доступни да ће Путин „употребити уцену нуклеарним оружјем, рачунајући на то да ће се Запад стрести и одступити”.

         Исти онај Валериј Гелетеј је 20. септембра 2014. године у Варшави изјавио да су „снаге Руске Федерације два пута са самоходног минобацача 2С4 „Туљпан”гађале Лугански аеродром. Управо су га наши војници из тих разлога напустили. Употребљена је тактичка нуклеарна муниција типа 3ВБ4 и 3ВБ11”.

         Амерички председник Барак Обама на 69. заседању Генералне скупштине УН 24. септембра 2014. године ставио ј Русију на друго место на списку светских претњи: „Агресија Русије у Европи подсећа на дане када су велике нације претиле малим, задовољавајући властите територијалне амбиције. Суровост терориста у Сирији и Ираку тера нас да гледамо у срце таме”.

         Истог дана, 24. септембра, председник Литваније Далија Грибаускајте у интервјуу The Washington Post рекла је: „Европа и читав свет дозвољавају Русији да буде земља која не само прети својим суседима, него и против њих користи војна дејства. То је исти такав међународни тероризам као у Ираку и Сирији», а на питање «сматрате ли да се „Исламска Држава” и Русија баве терористичким активностима?” одговорила је: „сматрам да Русија терорише своје суседе користећи терористичке методе”.

         Михаил Ходорковски је 13. октобра 2014. године у свом ауторском тексту под називом „Слава „Руском свету” у The New York Times посебно истакао претњу нуклеарним нападом која долази из Русије и напоменуо: „Било је неколико вести да су руски функционери незванично својим украјинским колегама запретили нуклеарним оружјем…”

         У интервјуу литванском радију LRT 18. новембра 2014. године председник Литваније Далиа Грибаускајте поново је Русију назвала „терористичком државом”.

         Још један истакнути непријатељ Кремља Гари Каспаров изјавио је 22. новембра 2014. године у свом интервјуу „Укринформу”: „Не желим никога да плашим, али морамо да схватимо да ако човек озбиљно говори и више пута понавља да је нуклеарно оружје начин претње и руска телевизија стално ту мисао развија, онда бих желео да знам: да ли је НАТО уопште спреман на засад невероватни сценарио са употребом тактичког нуклеарног оружја у Украјини?”

         То јест, након неуспеха да се Русија сломи санкцијама и снагом „глава које говоре” у име западне елите – почев од Барака Обаме па све до Андреја Пионтковског – већ неколико месеци се шире неистине веома одређеним поводом — „терористичстичка употреба нуклеарног оружја Русије у Украјини”.

         Зашто?!

         Најједноставније објашњење: САД спремају наредну провокацију и то управо експлозију тактичког нуклеарног пројектила приликом офанзиве оружаних снага и националне гарде Украјине на Донбас.  

         Најбоље време за то су Божићни празници у Европи и САД. 

         Након тога ће уследити званично проглашење Русије „земљом-терористом” на седници Савета Безбедности ОУН, а због ванредних околности чланство Русије у ОУН биће — уз заобилажење свих норми — суспендовано. 

         САД ће увести потпуну блокаду Русије, укључујући и конфисковање целокупне руске имовине у иностранству – што укупно износи билионе долара. 

         У Украјину упада НАТО војска која „ослобађа” Крим.

         Свака држава која устане у заштиту Русије биће блокирана. 

         Долази до рушења уставног поретка у Русији. 

         А онда ће, наравно, неко по радиоизотопима бити у стању да одреди да су нуклеарну бомбу у илегалним условима направили у САД, што ће наравно бити касно, а госпођа Псаки ће са својим крупним очима монотоно тврдити иако је употребљено нуклеарно пуњење и било америчко, али да га је ипак употребила управо Русија. 

Олег Царјов

Олег Царјов

Не бих желео да овако изложена конспиративна верзија буде реализована. Овај пост пишем у нади: ако је чак овај безумни сценарио био испланиран, нека овај мој текст макар допринесе да од њега одустану.

Превео: Горан ШИМПРАГА

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *