Вијести, Фото и Видео

17. март: Да ли ће се завршити школска година?

На заједничкој конференцији за медије, синдикати УСПРС и СРПС обавестили су новинаре шта ће се догодити уколико просветне власти не пристану на наставак преговора.

Уколико се до 21. марта не постигне договор о прекиду штрајка који улази у пети месец, наставници неће припремати ђаке за матуру, неће одржавати допунске нити додатне часове, неће децу водити на такмичења нити држати седнице већа, што значи – да ова школска година неће моћи да се заврши.

Синдикат радника у просвети Србије (СРПС) и Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) упутили су данас овакав ултиматум министру просвете др Срђану Вербићу, захтевајући да одмах повуче свој допис о умањењу зарада штрајкачима, као и да до исплате другог дела зарада за фебруар, омогући синдикатима да потпишу посебан колективни уговор и у Службеном гласнику објави одговарајућу допуну.

Слободан Брајковић, СРПС: 17. март: Да ли ће се завршити школска година?

Слободан Брајковић, СРПС: 17. март: Да ли ће се завршити школска година?

Представници СРПС и УСПРС су позвали наставнике и родитеље својих ђака да 17. марта дођу пред Скупштину Србије и затраже ванредну седницу на којој ће се расправљати о катастрофалном стању у образовању Србије.

Извор: Синдикат радника у просвети Србије (СРПС)
http://СРПС.Срб/?p=250

Синдикат радника у просвети Србије (СРПС) је други највећи синдикат просвете у Србији, који тренутно броји преко 20.000 чланова.

Основан је 25.октобра 2008. године у Београду. Оснивачи СРПС-а су Независни синдикат просветних радника Војводине и Синдикат образовања Београда. Током 2011, 2012, и 2013. године, придружили су му се Синдикат просветних радника Војводине, Форум београдских гимназија, Форум средњих стручних школа Београда и Синдикат образовања Пожаревац.

Министарство рада и социјалне политике је Синдикату радника у просвети Србије издало Решење о упису у Регистар, дана 23.12.2008.године.

Решење о репрезентативности Министарство рада и социјалне политике нашем Синдикату издало је 07.децембра 2009.године.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *