Вијести, Живот и Здравље

12 ствари које ментално јаки људи не раде

Ментално јаки људи имају здраве навике. Они управљају својим емоцијама, мислима и понашањима на начин који их подешава за успех у животу. Погледајте ствари које ментално јаки људи не практикују у свом животу. И ви можете применити ове стратегије и постати ментално јачи.

Ментално јаки људи.

Ментално јаки људи.

1.      Они не губе време сажаљевајући себе 

Ментално јаки људи не седе скрштених руку сажаљевајући себе и јадикујући над својим животним околностима или јадикујући над понашањима других људи према њима. Уместо тога, они преузимају одговорност за своју улогу у животу и прихватају чињеницу да живот није увеклак и фер.
2.   Они не дају своју моћ другим људима

Они не дозвољавају другим људима да их контролишу, не дају другој особи власт над њима.Они не кажу ствари попут „Због мог шефа се осећам лоше“, јер они разумеју да они имају контролу над својим емоцијама и да они праве избор како ће реаговати.

3.   Они не беже од промене

Ментално јаки људи не покушавају да избегну промене. Уместо тога, они су прихватају позитивне промене и спремни да буду флексибилни. Они разумеју да је промена неизбежна и верују у своје способности да се прилагоде.
4.   Они не губе енергију на ствари које не могу да контролишу

Нећете чути ментално јаку особу да се жали због саобраћајне гужве. Уместо тога, они се фокусирају на оно што они могу контролисати у њиховим животима. Они знају да једино штомогу да контролишу је њихов став.


5. Они не теже да задовоље жеље и замисли других људи
Ментално јаки људи препознају да они не треба да угађају свима све време. Они се не боједа кажу „НЕ“ и да се заузму за свој став када је то потребно. Они настоје да остваре своје циље и заузму се за себе а истовремено да буду љубазни, фер и поштују праву других људи.
6.Они се не боје да преузму прорачунате ризике
Они не узимају несмотрене или будаласте ризике, али преузимају калкулисане ризике. Ментално јаки људи проводе време вагајући ризике и користи пре доношења велике одлуке, они су у потпуности упознати са потенцијалним недостацима пре него што предузму акцију.

7. Они не размишљају превише о прошлости 

Ментално јаки људи не губе време задржавајући се на прошлости и желећи да ствари буду другачије. Они признају своју прошлост и извлаче поуке и лекције из прослости. Међутим, они стално не оживљавају лоша искуства из прошлости или маштају о славним данима у будућности. Уместо тога, они живе у садашњости и планирају будућност.

8. Они не праве исте грешке изнова и изнова

Ментално јаки људи прихватају одговорност за своје понашање и уче из својих претходних грешака. Као резултат тога, они не понављају те грешке изнова и изнова. Уместо тога, онинастављау свој пут и доносе боље одлуке у будућности.

9.Они не завиде другим људима на њиховом успеху

Ментално јаки људи могу ценити и поштовати успехе других људи у животу. Они не осећају љубомору или се осећају превареним када их други надмаши. Уместо тога, они признају да успех долази напорним радом, а они су спремни да напорно раде за своју шансу за успех.

10. Они не одустају после првог неуспеха

Ментално јаки људи не видите неуспех као разлог да се одрекну свој циља. Уместо тога, они користе неуспех као прилику да развој и побољшања. Они су спремни да покушавају све док не оствре свој сан.

11. Они се не боје да проводе време сами

Ментално јаки људи могу толерисати да буду сами и они не плаше тишине. Они се не плаше да буду сами са својим мислима и они користе предахе да буду продуктивни. Они уживају у самоћи.

12.Они не очекују брзе резултате и успех преко ноћи

Било да се ради на побољшању свог здравља или добијању новог посла, ментално јаки људи не очекују брзе резултате. Уместо тога, они усавршавају своје вештине и чине ствари  најбоље што могу и прихватају да је за праве и велике промене потребно време.

Извор: http://www.lifehack.org

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *