Вијести, Технологија и Наука

THE DAILY BEAST: Руси већ имају „предајнике“ који ће ослепљивати и наше ракете

АМЕРИКАНЦЕ БРИНЕ И ШТО РУСКЕ РАКЕТЕ ВАЗДУХ-ВАЗДУХ К-100 МОГУ ОБОРИТИ И РАКЕТЕ ЊИХОВОГ ЛОВЦА ПЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ F-22

         ПЕНТАГОН дуго није поклањао пажњу противрадарској борби, па зато сада Американци могу имати озбиљне проблеме у ваздушним дуелима са руским ловцима – објавио је The Daily Beast.

         Најозбиљних претња америчкој авијацији – тврди исти лист – су усавршени системи радиоелектронског гушења који су базирани на технологијама дигиталне меморије високих фреквенција. Такве системе су развијале и усавршиле Русија и Кина, а њихови „предајници сметњи“ у стању су да памте излазни сигнал радара и да им га враћају, што прави озбиљне сметње осталим радарима.

„Осим овога – тврди The Daily Beast – овакви предајници могу „ослепљивати“ и мале радаре којима су опремљење америчке ракете класе ваздух-ваздух (AIM-120 AMRAAM), којима је опремљена већина америчких ловаца“.

         Један неименовани експерт из врха америчке војне авијације чак је оценио да су ракете AMRAAM застареле и да нису у стању да одбијају електронске нападе носача новог типа“.

THE DAILY BEAST: Руси већ имају „предајнике“ који ће ослепљивати и наше ракете

THE DAILY BEAST: Руси већ имају „предајнике“ који ће ослепљивати и наше ракете

The Daily Beast тврди да те ракете имају још једну слабост – премали домет.

„Располажемо подацима да Русија прави оружје изванредно великог домета: да су њене ракете класе ваздух-ваздух великог домета К-100 у стању да оборе сваку од сличних ракета, укључујући и најмодерније којима је наоружан наш ловац пете генерације F-22, а то је наш најсавршенији борбени авион“ – упозорио је исти саговорник The Daily Beast.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *