Вијести, Технологија и Наука

Руска војска добија моћне радаре великог домета

„ФУНДАМЕНТ“, „НЕБО“, „ПОДЉОТ“… А БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ СУ У СВЕТУ

        РУСКЕ радио-техничке снаге почеле су да добијају радаре са великим дометом откривања који немају конкуренцију у свету, рекао је новинарима начелник Ради-техничких снага РФ генерал-мајор Андреј Кобан.

        „Од данас активно пристижу перспективна средства за радарско лоцирање и аутоматизовани системи као што је „Фундамент“, укључујући мобилне варијанте, различите модификације радара „Небо“, затим радари „Подљот“ за откривање на свим висинама, који немају конкуренцију у свету јер имају велики домет лоцирања и могућност да откривају и балистичке ракете, као и високу прецизност приликом детектовања свих врста циљева“ – рекао је Кобан на отварању такмичења „Ваздушне границе“ на полигону Ашулук код Астрахања.

        У Амурској области нови радар је већ пуштен у рад, саопштио је у среду начелник прес-службе Источног војног округа пуковник Александар Гордејев.

        „Нови модернизовани трокоординатни радар за велике и средње висине одликују побољшане карактеристике по снази, домету и заштићености од сметњи“ – казао је он.

Руска војска добија моћне радаре великог домета

Руска војска добија моћне радаре великог домета

Тај радар је потребан да би се аутоматски откривали објекти на небу изнад Русије и одређивале координате циљева.

До краја године таква опрема ће бити размештена и Хабаровска.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *