Вијести, Технологија и Наука

Русија 2015. добија преко 40 нових суперракета које гарантовано пробијају америчку ПРО

ПРЕДСЕДНИК РФ ХЕЛИКОПТЕРОМ СТИГАО НА ОТВАРАЊЕ ФОРУМА „АРМИЈА-2015“ У КУБИНКИ

  • „Te ракета ће бити способне – нагласио је Владимир ПУТИН – да пробијају било које, чак и технички најсавршеније системе противракетне одбране“ 
  • Руски председник је открио: „У наредним месецима предстоје државна испитивања новог радара за детектовање ваздушних циљева иза људског и радарског хоризонта. Тај радар ће контролисати западни стратешки правац“
  • Шеф руске државе је истакао да ће модели борбених робота и система за управљање који су представљени на форуму умногоме одређивати како садашњост, тако и сутрашњост Оружаних снага Русије

        НУКЛЕАРНЕ снаге РФ добиће ове године више од 40 нових интерконтиненталних балистичких ракета, изјавио је председник РФ Владимир Путин.

        „Te ракета ће бити способне да пробијају било које, чак и технички најсавршеније системе противракетне одбране“ – рекао је Путин на церемонији отварања форума „Армия 2015“.

        По његовим речима, предстоје и испитивања новог радара.

        „У наредним месецима предстоје државна испитивања новог радара за детектовање ваздушних циљева иза људског и радарског хоризонта. Тај радар ће контролисати западни стратешки правац“ – рекао је Путин.

        Нови суперрадари ће моћи да „виде“ хиљадама километара иза линије спајања неба и земље.

        Руски председник је додао да ће такав радар после 2015. године бити прављен и за источни правац. Осим тога, напоменуо је он, у априлу је почела са радом нова радарска станица у Армавиру.

        Шеф руске државе је истакао да ће модели борбених робота и система за управљање који су представљени на форуму умногоме одређивати како садашњост, тако и сутрашњост Оружаних снага Русије.

        „Њихово опремање модерним и перспективним оружјем остаје кључни задатак војног развоја. И реализација свеобухватног државног програма наоружавања, модернизација војне индустрије – томе смо посвећивали и посвећиваћемо посебну пажњу“ – уверава председник Русије. 

       Путин је посебно говорио о модерном оружју и нагласио: „Удео модерних модела оружја би до 2020. године требало да нарасте до 70 одсто, а у одређеним случајевима – до 100 одсто“ – казао је шеф руске државе.

        Он је истакао да су то „заиста озбиљни показатељи“. Председник РФ је при том изразио наду да ће „војна предузећа, научни и конструкторски центри дати све од себе да се планови реализују на време и квалитетно“.

        „Очигледно је да је ефикасност војне индустрије најважнији ресурс раста целе привреде“ – нагласио је председник Русије.

        „Наше оружје и техника и даље су веома тражени на светском тржишту оружја, свих последњих година потражња за њима је стабилна, а портфолио поруџбина формиран је годинама унапред“ – рекао је шеф руске државе. 

        Путин је истакао да форуму у Кубинки присуствују делегације 59 земаља и представници још већег броја држава.

        По његовим речима, руска војна индустрија нуди цео пакет услуга – од испорука наоружања до одржавања ван гарантног рока, сервисирања и обуке кадрова.

        „Наглашавам да смо отворени и за кооперацију, заједнички рад, за заједничко прављење будућих перспективних модела оружја, за покретање перспективних иновативних пројеката“ – казао је руски председник. 

Владимир Путин

Владимир Путин

Путин је стигао на форум хеликоптером. Обишао је сајам и путем видео-конференције разговарао са студентима Московског државног техничког универзитета „Бауман“ и Сибирског федералног универзитета који студирају и служе војни рок у научним четама.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *