Технологија и Наука

Малезијска компанија прешла са домена .com на руски домен .ru

2013-10-16_155655

„НАЏАЏИ И ПАРТНЕРИ” – ПРВА СТРАНА ИНВЕСТИЦИОНА КОМПАНИЈА КОЈА ЈЕ ПОСТАВИЛА СВОЈ ГЛАВНИ САЈТ У РУСКОЈ ДОМЕН ЗОНИ

  • „За нас је веома важно слободно кретање података и заштита њихове поверљивости. Сигурни смо да ћемо то наћи у Русији. Немамо више поверења у домен .com  објаснио је своју одлуку председник компаније Паскал Наџади

         МАЛЕЗИЈСКА инвестициона компанија „Наџади и партнери” пренеће све своје сервере на руски домен .ru. Према изјави њеног руководства, Русија је поуздана држава која страним фирмама нуди огромне могућности за пословање и његову заштиту, преноси агенција Итар-ТАСС.

         „За нас је веома важно слободно кретање података и заштита њихове поверљивости. Сигурни смо да ћемо то наћи у Русији. Немамо више поверења у домен .com” – објаснио је своју одлуку председник компаније Паскал Наџади, који је и члан Руско-сингапурског пословног савета.

Сноуден „вирус“?

По његовим речима, фамозна ситуација са бившим сарадником ЦИА Едвардом Сноуденом – „раскринкавачем” електронског шпијунирања од стране америчких тајних служби  – „показала је рањивост америчког и европског сегмента интернета и појачала интерес за могућности у Русији”.

Малезијска фирма постала је прва страна инвестициона компанија која је поставила свој главни сајт у руској домен зони, искористивши услуге хостинг провајдера Ru-Center. По Наџадијевим речима, о заинтересованости за домен .ru говорили су му и други страни бизнисмени.

 Напушта се .сом домен!

Напушта се .сом домен!

Уз напуштање $, напушта се и .сом домен?

Одлуку о промени назива домена на www.najadi.ru ова компанија донела је због разочарења у тржишта САД и ЕУ и веровања у економију Русије. По његовим речима, он је „преусмерио стратешки развој пословања са Запада на Исток са фокусом на тржишта Русије, земаља Персијског залива, Централне Азије, Југоисточне Азије и Малезије”.

„Преоријентисао сам стратегију моје фирме у складу с новим чињеничним стањем. Ми Русију и Норвешку сматрамо најсигурнијим земљама, које пружају огромне могућности пословним партерима по целом свету у области међународне трговине и финансија” – истакао је овај предузетник.

„Наџади и партнери” (компанија која је пре 2013. године била позната као AIAK) више од четири деценије послује у сфери директних инвестиција у целом свету. Компанија је специјализована за прекограничне компанијске финансије, берзанску трговину и консалтинг у области спајања и преузимања.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *