Вијести, Технологија и Наука

Кина је блокирала приступ Гмаилу

Кина је блокирала приступ Гмаилу, тврди „Гугл“ и аналитичка компанија „Дин Рисерч“ (Dyn Research). Ово је само наставак својеврсног „рата“ који ова азијска држава води против америчке компаније.

Раније ове године је Кина већ блокирала приступ свим Гугловим сервисима.
„Кина има доста начина уз помоћ којих може да блокира садржаје на интернету. Један од најгрубљих је блокада ИП адресе. Када се то уради, блокиран је сав садржај на тој адреси“, преноси „Mashable“ изјаву Ерла Змијевског, потпредседника компаније „Dyn Research“.

Змијевски је рекао и да се већина приступа Гмаилу у Кини одвија кроз ИП адресе из Хонг Конга, које су тренутно у блокади. Он је изјавио и да је покушао да поменутом сервису приступи са шест различитих локација, али није успео.

Кинеско-енглеска  тастатура. / Кина је блокирала приступ Гмаилу.

Кинеско-енглеска тастатура. / Кина је блокирала приступ Гмаилу.

Кина и „Гугл“имају „веома компликован“ однос. У јуну ове године, ова земља блокирала је комплетан приступ свим „Гугловим“ сервисима. Пре тога, Кина је блокирала „Гуглове“ сервисе 2009. и 2012. године.

Из „Гугла“ су 2010. године саопштили да више неће цензурисати свој интернет претраживач у Кини, чиме су вероватно хтели да пошаљу поруку да би могли да се повуку са читаве територије ове земље.

Извор: ИН4С

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *