Технологија и Наука

Јуриј Борисов: Друге земље „стале у ред“ за куповину наших Су-34 и Су35

СУ-35 ЈЕ БЕЗМАЛО АВИОН ПЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СА ВЕЛИКИМ МАНЕВАРСКИМ СПОСОБНОСТИМА

        ДРУГЕ државе су фактички „стале у ред“ за куповину најновијих руских тактичких ловаца-бомбардера, као што је Су-34, који су продемонстрирали своје могућности у Сирији, казао је заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов.

        „Данас војска добија прилично модерне моделе, који ни по једним карактеристикама нису лошији од западних, као што су Су-34 и Су-35. Они су понос наших оружаних снага и још дуго ће одређивати стање ствари у нашој авијацији. Ви знате да ти модели тренутно демонстрирају своје борбене могућности, између осталог, у сиријском конфликту. Већ се формирао ред купаца за њима“ – казао је Борисов у програму телевизије „Русија 24“.

        Ваздушно-космичке снаге РФ успешно користе ловце-бомбардере Су-34 у борби против терориста у Сирији.

        Су-34 по борбеним могућностима спадају у генерацију авиона „4+“. Међу одликама авиона су – повећани долет до 4.000 километара, максимална брзина до 1.900 километара на сат, као и нови систем управљања оружјем.

Јуриј Борисов: Друге земље „стале у ред“ за куповину наших Су-34 и Су35

Јуриј Борисов: Друге земље „стале у ред“ за куповину наших Су-34 и Су35

Су-35С је значајно модернизовани мултифункционални ловац генерације „4++“ са високим маневарским способностима. Приликом његовог конструисања примењене су технологије пете генерације које му дају надмоћ над ловцима исте класе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара