Вијести, Технологија и Наука

Фејсбоок је за младе већ „сахрањен“

Истраживање о томе како тинејџери користе друштвене мреже показало је да Фејсбук није само у дефанзиви, већ је заправо „мртав и већ сахрањен“, као и да се ова друштвена мрежа полако претвара у средство за одржавање веза са старијим члановима породице.

Истраживање је спроведено у укупно 8 земаља, а професор Данијел Милер са Колеџа у Лондону, који је радио на овом пројекту саопштио је да је се већина младих који су учествовали у анкети осећала непријатно када су на било који начин били повезани са Фeјсбуком.

Ова година ће бити упамћена по томе што је Фацебоок, као једна од најпопуларнијих друштвених мрежа почео свој незаустављив пад, нарочито код тинејџера, док нешто старији настављају да га користе у истој мери.

„Некада су родитељи бринули о томе шта им деца раде на Фејсбуку, а сада је ситуација потпуно другачија, јер га старији користе да би остали у вези са породицом. Они су сада научили како да користе ову друштвену мрежу и искључиво је користе како би били у контакту са члановима фамилије. Млади се окрећу неким другим модернијијм стварима“, каже Милер.

Истраживање је финансирала Европска унија, у њему су били обухваћени млади узраста од 16 до 18 година из 8 земаља у трајању од 15 месеци, а подаци су показали да је коришћење Фејсбука у сталном и незадрживом паду. Млади се уместо Фејсбука окрећу Твиттеру, Инстаграму, сервисима Снапкхат и ВхатсАпп, који се у смислу функционалности не могу поредити са Фејсбуком.

Фејсбук

Фејсбук

Тинејџери који и даље користе Фејсбук углавном га употребљавају да остану у контакту са старијим члановима породице и рођацима који су завршили факултет, па ја закључак да је ова друштвена мрежа током времена прилично еволуирала од места на којем су се скупљали млади жељни забаве, до сервиса за средовечне кориснике.

Извор: Телеграф, УК

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *