Вијести, Технологија и Наука

Дмитриј Рогозин: Немци и Французи ће тенк попут „Армате” моћи да направе тек кроз 15 година

РУСИЈА ЋЕ ДО 2020. ДОБИТИ ТРИ АТОМСКА ЛЕДОЛОМЦА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ – ПРВИ 2017.

         ВИЦЕ-премијер Русије Дмитриј Рогозин изјавио је да су у војној индустрији и бродоградњи остварена достигнућа, упркос санкцијама Запада против Русије.

         Рогозин је у интервјуу каналу „Русија 1” саопштио да ће Русија до 2020. године добити три атомска ледоломца нове генерације. Први већ 2017., други и трећи – 2019. и 2020. године.

         „Идемо по плану, и Русија ће већ 2020. године добити нову флоту ледоломаца, која ће обезбедити пролазак каравана бродова Северним морским путем” – рекао је Рогозин.

         По његовим речима, он у уторак планира да посети Балтичко бродоградилиште у Санкт Петербургу због првог серијског атомског ледоломца нове генерације.

         „Први ледоломац је већ склопљен око 60 одсто. После изградње тог ледоломца почиње серијска производња” – додао је Рогозин.

         Одговарајући на питање о најновијем тенку „Армата”, потпредседник руске Владе је рекао да ће Европа моћи да одговори на „Армату” тек за 15 година.

         „Французи и Немци су рекли да ће направити тенк сличан „Армати” 2030. године – истакао је Рогозин. – То јест тек за 15 година”.

         По његовом мишљењу, „руска тенковска индустрија је још од времена Т-34 увек била корак испред” – додао је он.

         Најновији руски тенк „Армата” показан је на паради поводом 70-годишњице Победе у Великом отаџбинском рату.

         Амерички медији који су извештавали о свечаностима у руској престоници истакли су да је „Армата” боља од западних конкурената.

Дмитриј Рогозин: Немци и Французи ће тенк попут „Армате” моћи да направе тек кроз 15 година

Дмитриј Рогозин: Немци и Французи ће тенк попут „Армате” моћи да направе тек кроз 15 година

Говорећи о санкцијама Запада против Русије, укључујући забрану путовања у европских земаља за више политичара и државних функционера, укључујући Рогозина, вице-премијер Русије је истакао да „тенковима нису потребне визе”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *