Технологија и Наука

Apple уводи „Kill switch“ за iPhone

apple_560_300
Информатички гигант Apple ће увести „Kill switch“ надоградњу за iPhone у оквиру оперативног система iOS 7, која би требало да лоповима телефоне учине маје интересантним за крађу, саопштили су из Appleа.
Корисници ће тако у оквиру новог оперативног система iOS 7 који би на уређајима требало да се појави на јесен, имали унапређену могућност да се заштите у случају губитка телефона. Убудуће ће бити потребно унети Apple идентификацију и лозинку пре него што се искључи функција „пронађи iPhone“ или пре него што се покуша брисање свих података ииз телефона, а иста лозинка биће потребна за реактивацију и враћање података након што су избрисани.

„Мислим да ће то бити веома јако оружје у борби против крађе телефона“ рекао је Крег Федериђи, један од потпредседника у Appleу.

Како је популарност мобилних уређаја током година расла, тако је њихова крађа постала међу лоповима врло популаран вид криминала, па је рецимо у Њујорку оформљена посебна јединица која се бави расветљајавањем крађа мобилних апарата.

Саопштење Appleа о томе да ће ускоро увести ову нову заштитну функцију долази у истој седмици када би окружни тужилац Сан Франциска тзребало да се састане са њујоршким државним тужиоцем и представницима телекомуникациониох компанија и разговарају о томе како да сузбију све чешће крађе мобилних апарата.

Тако би се овај Appleов потез могао сматрати као подршка Удружењу за трговину и бежичне комуникације које је прошле године објавило писмо у којем саопштава да ће добровољно помагати да се сузбије крађа мобилних уређаја.

Главни ослонац те борбе требало би да буде прављење базе података украдених мобилних уређаја, а они који се буду нашли на тој листи не би могли да буду активирани ни на једној мрежи у Сједињеним Америчким Државама.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *