Технологија и Наука

Американци узнемирени што кинеска армија већ има ласерске пушке и топове

РУСКИ РАТНИ БРОДОВИ УСКОРО ДОБИЈАЈУ „ЛАСЕРСКЕ СТАНИЦЕ ЗА ЗАСЛЕПЉИВАЊЕ” БЕЗ ПРЕМЦА У СВЕТУ

  • Саме САД намеравају да употребљавају ласере против непријатељских авиона, беспилотних летелица и навођених ракета. Америчка морнарица може да их користи против дронова, мањих бродова и подморница

          АМЕРИКАНЦИ тврде да је кинеска армија почела да добија пушке са „ослепљујућим ласерима”, иако је такво оружје забрањено конвенцијом УН о коришћењу обичног наоружања.

         The Washington Free Beacon објавио је: „Кина модернизује своје ласерско оружје да би задобољила потребе својих Оружаних снага при извођењу различитих ратних операција. Ослепљујуће оружје се користи највише за заслепљивање на кратким растојањима и за оштећивање прибора за ноћно осматрање”.

         Поменута конвенција је донета 1980, са битним допунама из 1999. године, а Free Beacon наглашава да САД користе ласере против непријатељских авиона, беспилотних летелица и навођених ракета.

         Америчка морнарица користи ласере против дронова, мањих бродова и подморница.

         Free Beacon тврди да Пентагон нема у плану да се домогне пушака сличних кинеским.

         Амерички експерт за кинеско наоружање, Рик Фишер, тврди да Кина има и најмање два типа ласерских топова и да ће можда покушати и да их прода другим земљама.

         Фишер указује да Кинези уверавају да своје ласерске пушке представљају као помоћне оружје за своје специјалне полицијске јединице, али да оне могу да се користе и у реалним борбама.

Американци узнемирени што кинеска армија већ има ласерске пушке и топове

Американци узнемирени што кинеска армија већ има ласерске пушке и топове

Почетком октобра су се појавиле тврдње да ће руски војни бродови ускоро добити „станице за ослепљивање противника”, какве неће имати нико у свету.

Global Times је објавио четири различита типа ласерских топова.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара