Спорт

Златна Амела Терзић

Атлетичарка Србије Амела Терзић осовјила је златну медаљу у трци на 1.500 метара на Европском првенству у Тампереу.  Амела је стазу претрчала за четири минута, пет секунди и 69 стотинки, а то је уједно њен лични рекорд, национални рекорд и рекорд шампионата. Испунила је и норму за Светско првенство које ће се одржати у Москви од 10. до 18. августа.

terzic

 

„Јако сам срећна. Дан пред трку сам имала неких потешкоћа са задњом ложом, али сам на дан финала била спремна и трчала сам храбро. Још увек нисам свега свесна, али сам презадовољна трком и мојим резултатом“ рекла је Амела.

Министарка омладине и спорта Алиса Марићје упутила честитке Амели Терзић:

„Сјајном победом и одличним резултатом од 04:05,69 минута у финалној трци, којим сте поставили лични, национални и рекорд првенства, показали сте да сте у изванредној форми и да Ваше време тек долази.“

Председник Николић је упутио честитке Амели Терзић.

„Драга Амела, нема лепшег украса на девојачком врату од златне медаље освојене посвећеним и истрајним радом у конкуренцији вршњакиња које тренирају у далеко бољим условима. Победила си за своју земљу срцем и срца грађана Србије испунила поносом и радошћу. Честитам ти и на злату и на рекордима! Биће их још.

Честитку је упутио и премијер Дачић.

„У име Владе Републике Србије и у своје име искрено Вам честитам победу на првенству Европе и обарању рекорда. Учинили сте Србију поносном. Желим Вам још много успеха.

Дан раније златну медаљу за Србију је освојио и Емир Бекрић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *