Спорт

За Троицког казна од 12 мјесеци – крај каријере

031100

Суд за спортску арбитражу у Лозани смањио је данас српском тенисеру Виктору Троицком суспензију са 18 на 12 мјесеци.

Троицки неће моћи да игра за репрезентацију Србије у финалу Дејвис купа против Чешке, од 15. до 17. новембра у београдској Арени, а на терен ће се моћи вратити тек у јулу 2014. године.

Међународна тениска федерација казнила је Троицког 25. маја због кршења антидопинг правила, јер на турниру у Монте Карлу није дао тражени узорак крви. Српски тенисер је на почетку кажњен са 18 мјесеци, али је та казна данас смањена на 12 мјесеци.

ТРОИЦКИ: КРАЈ МОЈИХ СНОВА

Троицки је рекао је да оваква одлука Суда представља крај његових снова о професионалном тенису. Он је издао саопштење поводом ове одлуке, рекавши да ће суспензија утицати на његову даљу каријеру.

„Надао сам се да ће најтежи период у мојој каријери и животу бити готов, и стварно сам вјеровао судијама које сам упознао у Лозани. Имао сам осећај да траже стварну истину и да су је пронашли током саслушања. Сада ова одлука предаставља крај мојих снова да будем врхунски тенисер, да стижем до финала на АТП турнирима и да се борим против најбољих на свијету. Радио сам цијели живот за то, а онда ми је све то одузето током једног поподнева од доктора кога нисам ни познавао.

Што се тиче одлуке Суда, могу само да кажем да су они људи и да нису имали храбрости да се супротставе ИТФ-у и ослободе ме оптужби, и тако њих ставе у незгодну ситуацију. Сигуран сам да се због тога осјећају лоше, али на крају, сви ће они, укључујући и докторку Городилову, сутра отићи на посао, а ја нећу. То је оно што остаје од овог случаја.

Хвала свима који су ме подржавали до сад, Јанку, Новаку, мојој породици, мом тиму и сваком ко искрено вјерује да сам невин, нећу им то заборавити. Хвала и новинарима, такође, нисам очекивао толико подршке колико сам добио.

Немам идеју шта сада да радим и гдје да идем. Надам се да ћу некако успјети да се вратим“, стоји у саопштењу Виктора Троицког.

Троицки је Суду у Лозани упутио жалбу поводом суспензије ИТФ-а због кршења антидопинг правила, али она није до краја усвојена, већ је казна само смањена.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *