Вијести, Спорт

Украјинац са „Путиновом мајицом” нокаутирао у Тексасу Американца Џареда Рошолта

АЛЕКСЕЈ ОЛЕЈЊИК ПОБЕДИО НОКАУТОМ ВЕЋ У ПРВОЈ РУНДИ И ИЗЈАВИО ДА БИ ВОЛЕО ДА ДОБИЈЕ ДРЖАВЉАНСТВО РУСИЈЕ

  • Облачењем мајице сам, као одрасли човек који је нешто постигао у животу, показао однос према свему што се догађа – према политици САД, према Украјини и Русији. Показао сам која је моја страна и да имам нормалан однос према свему нормалном, а да не подржавам ово што се сада догађа у Украјини. Већина нормалних људи у Украјини – рекао је после победе Олејњик – према Русији се односи као према брату, а не као непријатељу

         УКРАЈИНСКИ ММА-борац Алексеј Олејњик, који се на званичном мерењу појавио у мајици са ликом Владимира Путина, победио је на Апсолутном борилачком шампионату (UFC) у Остину, у Тексасу, Американца Џареда Рошолта.

         Олејњик је био више него убедљив. Нокаутирао је Рошолта већ у првој рунди.

         После ове победе, Олејњик – који је рођен у Харкову – изјавио је да би волео да добије држављанство Русије.

         Своје појављивање у „Путиновој мајици” објаснио је овако: „Хтео сам да покажем – да виде поготово они који су старији од 25 година – да подржавам већи део становништва Украјине. Јер, већина нормалних људи у Украјини се према Русији односи као према брату, а не као непријатељу. Облачењем мајице сам, као одрасли човек који је нешто постигао у животу, показао однос према свему што се догађа – према политици САД, према Украјини и Русији. Показао сам која је моја страна и да имам нормалан однос према свему нормалном, а да не подржавам ово што се сада догађа у Украјини”.

         Олејњик је открио да су му мајицу поклонили пријатељи и да је идеја да се у њој појави на мерењу пред меч са Рошолтом била заједничка.

         Он је уверен да се његова појава у „Путиновој мајици” свидела публици у Остину:

         „Американци воле шоу. Схватају и они да је једна ствар дуел мишића, а друга – дуел идеологија”.

Украјински ММА-борац Алексеј Олејњик

Украјински ММА-борац Алексеј Олејњик

Олејњик се такмичио на турнирима M-1 Global, KSW, BodogFight, YAMMA Pit Fighting и Bellator Fighting Championships, а такође на турнирима борилачког самбоа. Мајстор је спорта међународне класе и освајач Купа Русије у панкратиону.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *