Вијести, Спорт

Торцида и БББ: За дом спремни!

Навијачи хрватских фудбалских клубова Динамо и Хајдук су током данашње утакмице на Максимиру заједно узвикивали усташки поздрав За дом спремни, пренели су хрватски медији.

Хрватски навијачи (фото Блиц)

Хрватски навијачи (фото Блиц)

Јутарњи лист пренео је да се на хрватским улицама, уочи утакмице, догодила невероватна ствар, навијачи Хајдука – „Торцида“ и Динама – „Бед блу бојси“ су заједно, без инцидената, ишли ка стадиону и заједно ушли на источну трибину. Они су са источне трибине узвикивали усташки поздрав „За дом спремни“ и вређали челнике
Фудбалског савеза Хрватске, председника Давора Шукера и директора Динама Здравка Мамића.

„Навијачи Хајдука окупили су се у центру Загреба испред Савеза, а затим су кренули према Максимиру. У колони је било више од 2.000 навијача, а пратиле су их јаке полицијске снаге. Испред стадиона придружили су им се и навијачи Динама. Нагађало се да ће полиција раздвојити навијаче Хајдука и преселити их на јужну трибину, али се од тога одустало“, пренео је Јутарњи лист.

То је још један у низу инцидената у хрватском фудбалу, након што је репрезентативац Јосип Шимунић после утакмице са Исландом у баражу за Светско првенство, путем разгласа трипут узвикивао забрањену паролу За дом, а навијачи на Максимиру му одвраћали са Спремни. Његов потез наишао је на осуду ссиром света, а Светска фудбалска федерација (ФИФА) покренула је дисциплински поступак.

Извор: Бета

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *