Спорт

Тончев: Џајић мора да преузме Звезду

026681

Потпредсједник ФК Црвена звезда Ивица Тончев казао је да подржава идеју да предсједник клуба Драган Џајић преузме главну улогу у управљању клубом.

Иако је до сада формално био предсједник клуба, он се најмање експонирао у јавности, а чини се да су најважније одлуке доносили Славиша Кокеза, Зоран Стојадиновић и Небојша Човић. Често те одлуке нису биле најбоље и тренутно стање у клубу је такво да се Звезда налази на тек петом мјесту на табели и са великим проблемима унутар екипе, као и у управи клуба. Међутим, епилог константних турбуленција у Црвеној звезди, по свему судећи, биће такав да ће Џајић коначно преузети ствар у своје руке.

– Није истина да је било сукоба. Лично, желим да Драган Џајић остане у Звезди и да води клуб, а одговорно тврдим и овом приликом обећавам да ћу се и ја повући с функције у Црвеној звезди уколико легенда Џајић поднесе оставку. Ево, на пример, могу с приличном сигурношћу да кажем да ће такође и Кокеза отићи с „Маракане“ ако Џајић оде – истакао је Тончев, који је додао да у Управном одбору Звезде сједе људи који размишљају попут њега.

Тончев је иначе савјетник премијера Србије Ивице Дачића задужен за националну безбједност, представља, како се може чути од људи блиских клубу, једног од најважнијих чланова Управног одбора, и то из разлога што је међу ангажованијима по питању проналаска нових извора финансирања.

Његова отворена подршка Џајићу и дефинитивно значи да постоји спремност да се предсједнику да највећа моћ у одлучивању, па је сада на потезу трећа Звездина звезда. Коначан расплет ове ситуације требало би да се догоди на Скупштини клуба заказаној за 25. октобар. Тада би требало да буду донесене кључне одлуке које ће умногоме одредити судбину клуба.

СТОЈАНОВИЋ: НЕ МОЖЕМО ЛОШИЈЕ ИГРАТИ

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да његова екипа не може да игра лошије него што је то до сада радила.

– Да ли је то претешко резултатско бреме, притисак или нешто треће. На нама је да то установимо јер је евидентно да екипа не приказује ни пола од онога што, објективно у односу на квалитет који поседује, може да пружи. Објективно, слабије од овога што приказујемо у последњим мечевима, тешко да можемо – рекао је Стојановић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *