Вијести, Спорт

Светски фудбалски шампионат у руским медијима

Остало је да се мало сачека. У недељу на чувеном стадиону Маракана у Рио-де-Жанејру ће бити одржана финална утакмица 20. Светског фудбалског шампионата. Репрезентација Аргентине ће играти против репрезентације Немачке.

Лист „Спорт: дан по дан“ пише: Природно је да ће главна пажња тог дана бити додељена звезди Аргентинаца Лео Месију. Само лењи га данас не упоређује с његовим легендарним претходником. Сам Марадона такође верује у победу репрезентације Аргентине. Према његовим речима, тим Алехандра Сабељија је у стању да победи. Међутим, за финалну утакмицу у Рио-де-Жанејро ће стићи моћни десант аргентинскх навијача – сто хиљада људи! Свакако, већина од њих неће моћи да доспе на трибине стадиона, али оделење туризма у Рио-де-Жанејру тврди да је град спреман да прихвати такав број бучних и бурних гостију.

Ко ће победити у финалној утакмици? Посматрач „Совјетског спорта“ Јуриј Цибањов тврди: Монопол Старог Света, који му је обезбедио трећу титулу узастопце (а заједно с њим и предност од два звања испред Јужне Америке, што се није дешавало у историји), то би било сувише за нашу старицу Европу. Зато фудбалски бог жели победу Аргентинцима. Друго је питање да ли она заслужује светски тријумф. Данашњи аргентински тим много је сличан шампионском шпанском тиму у ЈАР-2010. Иста контрола лопте, исти скоромни, (са разликом од 1 гол) победе. Постоји круг претендената на звање најбољег играча данашњег шампионата.

Аргентинац Лео Меси / Фото: РИА Новости

Аргентинац Лео Меси / Фото: РИА Новости

Новинар листа Спорт-Експрес Евгениј Зирјанкин има посебан поглед. Ризикујем да ћу изазвати гнев адепата Месија, међутим, претпостављам да је фаворит овог спора Милер. Давно нисам видео истовремено паметног, техничног, физички јаког и коректног фудбалера. Милер је прави фудбалски уникум.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *