Спорт

Суботић напустио репрезентацију!

subotic-neven-srbija

Суботић је одлуку да напусти ’орлове’ саопштио селектору Синиши Михајловићу после утакмице са Хрватском, а као разлог је навео жељу да индивидуално напредује.

Одбрамбени фудбалер Борусије из Дортмунда Невен Суботић одлучио је да до краја овог квалификационог циклуса не игра за репрезентацију Србије.

Суботић је одлуку да напусти ’орлове’ саопштио селектору Синиши Михајловићу после утакмице са Хрватском, а као разлог је навео жељу да индивидуално напредује.

– „Разговарао сам са селектором Михајловићем и обавестио га о жељи да у наредном периоду посветим се индивидуалном раду у клубу и намери да додатно напредујем. Нажалост, ремијем са Хрватском изгубили смо такмичарске шансе да се пласирамо на Светско првенство и у овом тренутку, после разговора са тренером Јиргеном Клопом, и његовом жељом да појачам индивидуални рад, замолио сам селектора за разумевање и захвалан сам му на подршци“, рекао је Суботић.

Суботић је појаснио да није себи тако затворио врата репрезентације, већ да ће се у наредном циклусу са задовољством одазвати да буде међу ’орловима’.

– „Ова одлука важи за период до краја 2013, верујем да имамо велики број квалитетних играча који заслужују место у националном тиму. Са изузетном жељом и поносом, а уколико то селектор буде желео, бићу у саставу екипе од наредне године, како за припремне утакмице, тако и за нови квалификациони циклус. Убеђен сам да ће Србија у наредном циклусу показати сав квалитет и да ћемо успети да се пласирамо на Европско првенство 2016. Лично бих волео да будем део те екипе“, нагласио је Суботић.

МИХАЈЛОВИЋ: НИЈЕ БИЛО СВАЂЕ

СЕЛЕКТОР Михајловић каже да не разуме одлуку Суботића…

– Није било проблема или свађе, Невен ми је рекао да жели да се врати у Дортмунд и да му је сада важнији рад у Борусији, јер жели да напредује с бољим играчима. Можда ће бити на располагању у наредним циклусима, али сада жели да више буде у клубу. Нисам неко ко ће да затвара играче овде, јер сваком треба да буде част да игра у репрезентацији. Он другачије размишља у овом тренутку и пустио сам га. Раније је било проблема што није играо, а сада игра… Не разумем, зачуђен сам, али поштујем његову вољу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *