Вијести, Спорт

Стјепановић: Србин сам и пливам за земљу коју волим

Београд – Двоструки европски шампион у пливању Велимир Стјепановић изјавио је данас да никада није имао дилему за коју ће се земљу такмичити, упркос томе што је рођен у Дубаију, а његови родитељи су из околине Бијељине.

Стјепановић: Србин сам и пливам за земљу коју волим

„Одувек сам знао да ћу пливати само за Србију, за земљу коју волим. Само једном су ме то питали и никада више. Ја сам Србин и то је било пресудно да одбијем и понуду Емирата. Не размишљам о материјалној страни те одлуке. Једноставно, волим да се такмичим под српском заставом, а Пливачки савез заиста помаже колико год може. До моје 14. године све су финансирали родитељи, сада је и Савез укључен и ја сам захвалан на томе“, казао је Стјепановић у интервјуу за НИН.

Он је, међутим, одговарајући на питање да ли размишља о повратку у Србију након завршетка каријере казао да је такав сценарио мало вјероватан.

„Искрено, не бих се враћао. Посебно када видим како је Чавић прошао са школом пливања. И моја девојка је из Јужне Африке и евентуална селидба би тражила озбиљно прилагођавање овдашњим условима. Долазићу сваке године, али не верујем да ћу живети у Београду“, рекао је европски шампион.

Стјепановић је додао да су сва такмичења на којима сада учествује заправо припреме за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру и да је на великим такмичењима најважније да уђе у финале.

„Тада увек идем на прво место без обзира на то ко плива поред мене. Уосталом, Бидерман је светски рекордер на 200 краул, Ањел светски и олимпијски шампион, али то ме није много занимало. Мислим да имам одличне шансе за медаљу на Светском првенству у Казању. Ако ме питате за коју, заиста немам појма. Исто важи и за Олимпијске игре у Рију. Кад уђем финале, пливам за злато“, истакао је Стјепановић.

Стјепановић: Србин сам и пливам за земљу коју волим

Стјепановић: Србин сам и пливам за земљу коју волим

Осврћући се на протекли шампионат Европе у Берлину, на коме је освојио златне медаље на 200 и 400 метара слободним стилом, Стјепановић је казао да је у трци на 200 метара одлучио један завеслај и указао да је направио тактичку грешку у својој најјачој дисциплини – 200 метара делфин.

„Тактизирао сам, желећи да сачувам снагу за финале на 200 метара слободно и прерачунао се. Да сам пливао уобичајено, лагано бих ушао у финале и, сто посто сам сигуран, освојио и трећу златну медаљу“, закључио је Стјепановић.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *