Вијести, Спорт

Србија у Тбилисију кренула златом и сребром

ЕЛЗАН БИБИЋ ТРИЈУМФОВАО НА 3.000 МЕТАРА, ТАМАРА МИЋЕВИЋ ТАКОЂЕ У ТРЦИ НА 3.000 МЕТАРА СТИГЛА ДРУГА

        Српски спортисти освојили су прве медаље на другом дану 13. летњег Европског олимпијског фестивала младих (EYOF) у Тбилисију.

        Елзан Бибић, једна од највећих нада српске атлетике, тријумфовао је на трци на 3.000 метара, резултатом од осам минута, 50 секунди и 10 стотинки, чиме је тиму Србије донео прву медаљу на такмичењу младих спортиста у Грузији.

       „Наш средњепругаш је доминирао на стази, остали нису успели да га угрозе. Кренуо је у финиш на 500 метара од циља, оставивши резерву за сутрашњих 1.500 метара“, рекао је селектор јуниорске репрезентације Србије Един Зуковић.

        Иза 16-годишњег Новопазарца, у циљ су после 3.000 метара ушли другопласирани Нуркан Датекин из Турске са 8:54,91 и Италијан Тиндаро Лиза, који је био трећи временом од 8:56,65.

        Недуго затим, Тамара Мићевић је, такође у трци на 3.000 метара, заузела друго место и освојила сребрну медаљу резултатом 9:59,07. Прво место припало је Ван Ес Диане из Холандије са 9:58,49, а трећа је била Тинцк Јустине Норберт из Белгије са 9:59,81.

       „Тамара се одлично снашла у финалу, с обзиром да је млађа годину дана од осталих такмичарки. Имала је треће време, али је успела да у другом финишу испрати победницу која је довела до другог места. Трчала је храбро и стрпљиво, чекајући своју шансу”, рекао је Зуковић.

        Елзан Бибић ће се у среду од 15.10 по средњеевропком времену борити за висок пласман и на 1.500 метара, пошто је у квалификацијама имао најбоље време од 12 финалиста.

Србија у Тбилисију кренула златом и сребром

Србија у Тбилисију кренула златом и сребром

Олимпијски дани младих Европе у Грузији завршавају се 31. јула.

Б92

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *