Вијести, Спорт

Руслан Мармазов се окренуо од Украјине и стао на страну – Донбаса

  • Руслан МАРМАЗОВ, који је до 1. марта био портпарол великог фудбалског клуба из Доњецка, објавио: Подржавам своје земљаке из Доњецка и Луганска који сада преживљавају тешке дане. Они се туку за своја права, за своју земљу и своје идеале. „Они се туку“ – то уопште није стилска фигура. Мени је одвратно како се украјинска држава према њима односи
  • Немојте да мислите – поручио је не само украјинском врху – да сам једини у земљи који овако мисли. Оваквих као ја има много и не само у Донбасу. Уверавам вас да их има и у Кијеву сасвим довољно

       

„УКРАЈИНА СЕ СРУШИЛА МАЈА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У ОДЕСИ, А ДОНБАС ЗАУВЕК ОТЦЕПИО“

ДОЈУЧЕРАШЊИ портпарол доњецког фудбалског клуба Шахтјор – Руслан Мармазов – окренуо је леђа Украјини и изборно преобученој кијевској хунти и стао на страну Донбаса.

        Свој поступак је објаснио овако: „То је мој цивилизацијски избор. Мени се уопште не свиђа куда иде Украјина. Док сам био портпарол клуба – нисам могао да о томе јавно говорим јер би се нашли они који би то представили као позицију клуба, а то не би било тачно. Сада када више нисам у клубу – говорим. Можете ово сматрати мојом и грађанском и новинарском позицијом“.

        Мармазов се, међутим, није на овоме зауставио. Отишао је знатно даље, рекавши:

         „Подржавам своје земљаке из Доњецка и Луганска који сада преживљавају тешке дане. Они се туку за своја права, за своју земљу и своје идеале. „Они се туку“ – то уопште није стилска фигура. Мени је одвратно како се украјинска држава према њима односи. Назовите држање људи у Донбасу како год желите – сепаратизмом или не, то је ваша ствар.

        Мармазов је овоме додао: „Само, немојте да мислите да сам једини у земљи који овако мисли. Оваквих као ја има много и не само у Донбасу. Уверавам вас да их има и у Кијеву сасвим довољно“.

        Посебно је упозорио да у Украјини више нема ни правог фудбала ни правог фудбалског новинарства јер је и једно и друго постало – политика:

         „До страшних ствари је дошло. Мени је чак тешко и да будем на стадионима. Тамо је највише оних идиотских скакања, безумних говоранција и парола, певања и мени несхватљивог испољавања херојства. Није ми било нимало лако да напустим Шахтјор у којем сам провео безмало 10 година. Може се човек сакрити од свега, али не може – од себе. А за мене је тачка без повратка био мај прошле године у Одеси када су људе живе спалили, а љвовски Беркут поставили на колена“.

        Мармазов је Кијеву, у истом даху, поручио:

         „Украјина се у тим тренуцима срушила, а територија Донбаса престала да буде у њеном саставу. То се већ догодило, хтели ви то или не. У то време у Доњецку није било оружја, а доњецки аеродром је тукла украјинска авијација. Да небо над градом није било на време затворено – нас би украјинска авијација уништава све до данас. За то бисте још делили ордење и давали посланичке мандате“.

Руслан Мармазов

Руслан Мармазов

Бивши портпарол свој наступ је закључио речима: „Тукли сте Донбас само зато што је хтео референдум. Тукла га његова држава. Зато сада у Донбасу и реч „федерализација“ звучи као кривично кажњива. Поред станица „Федерација“, „Конфедерација“ и „Аутономија“ протутњали сте авионском брзином, без кочења. Моменат за договор је упуштен. Источне области се се већ отцепиле. Пута назад нема“.

Треба ли уопште наглашавати: Мармазов се суочио не само са суровом критиком са украјинске стране, него и са – претњама…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *