Вијести, Спорт

Радомир Антић: Нико да каже где је проблем

„ЗАШТО СЕ НИКО НЕ ЗАПИТА ЗБОГ ЧЕГА У СРБИЈИ ЈОШ НИЈЕ ОБАВЉЕНА СТРУЧНА АНАЛИЗА МЕЧЕВА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ“

        Бивши селектор „орлова“ сматра да се фудбалска струка не бави проблемом узрока лоше игре репрезентације.

        Радомир Антић последњи је селектор Србије који је национални тим одвео на неко такмичење. Од тада, чини се, „орлови“ иду све ниже и ниже.

        Антић прати Србију, није задовољан како игра репрезентација, али за разлику од већине не жели да критикује.

         „Гледао сам мечеве Холандија – Турска, Грузија – Немачка, Шпанија је победила Украјину, али после свих тих утакмица људи су се бавили откривањем узрока лоше игре. Само код нас нико неће да каже где је проблем. Уместо анализе, читам коментаре оних који критикују тражећи у томе само сопствени интерес, а мени ту није место“, поручио је Антић.

        Бивши тренер Барселоне, Реала и Атлетико Мадрида истиче да се током селекторског мандата озбиљно бавио свим сегментима репрезентације.

         „Многи ће се сетити да сам по доласку обећао да Србија неће бити инфериорна у односу на ривала, како год се он звао. Мислим да сам заједно са својом екипом у томе и успео. Бавили смо се анализом, садржајем игре, организовали конференцијске везе у којима смо говорили о пас-игри, растојању између линија, много тога што се тиче тактике је разматрано на нашим састанцима. Основно је пронаћи сваком појединцу место које заслужује и од њега извући најбоље за колектив“.

        Он сматра да је последњих година све било само замајавање.

         „Лутамо! Доведен је прво Дик Адвокат, код кога нисмо знали ни како се зовемо. Онда је он доживео неуспех, па су уследиле неке оставке, па постављења, а у ствари је то све било замајавање навијача и куповина времена док се мало не заборави како нас је Данска поставила на своје место. Нема суштинских промена“, јасан је Антић.

        На питање шта недостаје Србији да буде боља и у нивоу водећих репрезентација, Антић је одговорио контра питањем.

         „Зашто се нико не запита због чега у Србији још није обављена стручна анализа мечева на Светском првенству. Ко то води струку у Србији?“, запитао се бивши селектор и одбацио могућност повратка у Србију.

Радомир Антић

Радомир Антић

„Био сам тамо и сећате се како се завршило. Писали су гнусне лажи како би ме отерали. По чијем задатку? Сви знате!“

О ЋУРЧИЋУ НИ СЛОВО
„Последњи сам који ћу рећи нешто против селектора Радована Ћурчића. Уосталом, мојим залагањем он је био укључен у рад репрезентације на пријатељској утакмици у Јапану“.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *