Вијести, Спорт

Прикупљен новац за Специјалну олимпијаду

ВЛАДА СРБИЈЕ ДАЛА 12,5 МИЛИОНА ДИНАРА, ЂОКОВИЋ – ТРИ МИЛИОНА, А НАШИ СПОРТИСТИ У БАКУУ ПРИКУПИЛИ ПОЛА МИЛИОНА

        Влада Србије и најбољи тенисер света Новак Ђоковић обезбедили су неопходна финансијска средства за одлазак спортиста са интелектуалним сметњама на Специјалну олимпијаду у Лос Анђелесу.

        Влада је из буџетских резерви одвојила 12,5 милиона динара, док је Ђоковић донирао три милиона, чиме је омогућен пут у САД.

        Велику помоћ у прикупљању неопходних средстава пружили су и српски спортисти који је такмиче на првим Европским играма у Бакуу, пошто су се у претходна два дана, у сарадњи са Олимпијски комитетом, организовали и скупили 500.000 динара.

        Један од иницијатора акције Александар Каракашевић рекао је да спортисти на овај начин желе да дају пример другима и позову све организације и грађане Србије да дају свој доринос како би такмичари у пуном саставу отпутовали на такмичење у САД.

        – Ми смо спортисти и знамо колико је сваком спортисти важно да дође на велико такмичење. Није фер да финансије буду препрека за овако нешто – рекао је Каракашевић, док је шеф Мисије Олимпијског комитета Србије на првим Европским играма у Бакуу Дамир Штајнер додао да су српски спортисти још једном показали да су велики људи и ван спортског терена.

        – Сви су се подједнако ангажовали око ове акције и показали жељу да дају свој допринос. Олимпијски комитет Србије је и финансијски подржао иницијативу спортиста како бисмо допринели заједничком циљу – рекао је Штајнер.

Српска експедиција у Бакуу / Прикупљен новац за Специјалну олимпијаду

Српска експедиција у Бакуу / Прикупљен новац за Специјалну олимпијаду

Специјална Олимпијада биће одржана од 21. јула до 4. августа у Лос Анђелесу и окупиће више од 7.500 спортиста из преко 170 земаља света, а делегацију Србије чини 109 чланова.

Организатори су покрили све трошкове смештаја и исхране, а на делегацијама које долазе јесте да обезбеде авионски превоз до Лос Анђелеса.

Вечерње новости

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *