Спорт

Председнику УЕФА – доживотна суспензија?

ПЛАТИНИ И БЛАТЕР НЕГИРАЛИ НЕПРАВИЛНОСТИ И РЕКЛИ ДА СУ ПОСТИГЛИ УСМЕНИ ДОГОВОР О ИСПЛАТИ

Етички комитет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) затражио је доживотну суспензију за председника Европске фудбалске уније (УЕФА).

Адвокат Мишела Платинија Тибо Далес рекао је агенцији Асошиејтед прес да је затражена максимална казна за председника УЕФА, који је суспендован на 90 дана због „нелојалне исплате“ од два милиона долара колико му је исплатио одлазећи председник ФИФА Сеп Блатер.

Блатер је због тога такође суспендован на 90 дана.

Судија Етичког комитета ФИФА Јоаким Екерт саслушаће у децембру Платинија и Блатера.

„Не постоји ниједан опипљив елемент у овом случају који може да потврди сумње на корупцију“, рекао је Далес.

Блатер је Платинију 2011. године платио два милиона долара за консултантске послове које је бивши француски фудбалер обављао од 1998. до 2012. године. Платини и Блатер су негирали неправилности и рекли да су постигли усмени договор о исплати. Француз се на суспензију жалио Суду за спортску арбитражу у Лозани.

Платини се кандидовао за председника ФИФА, на изборима 26. фебруара наредне године, али његова кандидатура није разматрана због суспензије.

Мишел Платини

Блатер је 2. јуна поднео оставку само неколико дана пошто је добио свој пети председнички мандат, после великог скандала и хапшења неколицине званичника ФИФА у истрази америчких и швајцарских власти о корупцији у светском фудбалу.

Он је рекао да ће напустити функцију када нови председник буде изабран. У случају да добије доживотну суспензију Платини може да се жали Суду за спортску арбитражу, који је у прошлости поништавао такве казне.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара