Спорт

Портланд: Шпановић вицешампионка света!

ЗЛАТО УЗЕЛА АМЕРИКАНКА РИС, ИВАНИ ЈЕ ОВО ШЕСТА МЕДАЉА СА СВЕТСКИХ И ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНАТА

       Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић освојила је сребрну медаљу у скоку удаљ на дворанском првенству света у Портланду, а до тог одличја је стигла скоком од 7,07 метара, што је рекорд Србије.

         – Заиста сам уживала вечерас на такмичењу. Нисам имала велики притисак, а борба није престајала од самог почетка. Атмосфера је била сјајна, због новог формата такмичење је заиста трајало дуго, али ништа ми није сметало да у сваком скоку дам све од себе. Резултат је сјајан, још једна медаља и то је оно што ми је најважније, континуитет и константан напредак. Драго ми је што се Рис вратила, јер да она није овако сјајно скакала вечерас можда ни ја не бих пружила свој максимум. Заиста је поштујем и радујем се нашем новом сусрету и такмичењима на отвореном, каже Ивана Шпановић

         Шпановић је одлично почела такмичење и са скоком од седам метара из прве серије била је најбоља после прва три скока, када је отпало осам такмичарки.

         У четвртој и петој серији скакало је осам најбољих и у петом покушају Ивана је скочила 7,07 метара, што је девети резултат свих времена у дворани. Друга је у том тренутку била светска шампионка Американка Бритни Рис са прескочених седам метара.

         Последњу, шесту серију скакале су само четири најуспешније и тада је заблистала Рис, која је прескочила 7,22 метра, што Шпановић у последњем покушају није могла да надмаши.

         Бронзану медаљу освојила је Британка Лорен Уген, која је такмичење завршила са прескочених 6,93 метара.

         Тренер Горан Обрадовић жали што његова ученица није освојила најсјајније одличје.

         – Након три бронзане медаље које су дошле са светских првенстава, овог пута смо очекивали сјајнију медаљу и то смо до последње серије и имали, и томе смо се и надали, али ето нажалост освојена је сребрна. Остварен је фантастичан резултат, Ивана је одлично скакала, али за мене лично остаје велики жал што овога пута није освојено злато. То је бол и лепота спорта. Што се тиче самог такмичења, публика је могла да види да се Ивана борила до последње серије, до последњег атома снаге. Још једном је показала да тамо где је најважније она руши све своје рекорде и поставља нове границе снова. До сада смо са светских првенстава имали само бронзе, укључујући три Иванине, Топићеву и Перићеву, ово је до сада најсјајнија, али не заустављамо се, очекују нас Олимпијске Игре и борба до последњег даха, прича Горан Обрадовић.

Ивана Шпановић

Ивана Шпановић

За Ивану Шпановић ово је шеста медаља са светских и европских шампионата. Прошле године је била првакиња Европе у дворани, 2014. је на шампионату Европе на отвореном била друга, а бронзане медаље је освајала на светском првенству на отвореном 2013, светском првенству у дворани 2014. и на светском првенству на отвореном прошле године.

Вечерње новости

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара