Спорт

Срби званично најбољи кошаркаши

032506

Србија је и званично постала водећа сила у баскету јер су светски шампиони ту титулу изједначили са екипним и појединачним рејтингом на листи ФИБА.

Тачно годину дана пошто су крајем августа 2012. у Атини освојили златну медаљу на првом Свјетском првенству у кошарци ’3 на 3’, Душан Домовић Булут, Марко Ждеро и Марко Савић су, придодатим бодовима, после побједе на недавно завршеном престижном Мастерс турниру у Прагу, избили на сами врх ФИБА листе као водећа и у овом часу најбоља екипа на свијету.

„Ако су ови момци, који су се лане успели на Олимп, за неког и представљали изненађење сада се са њима мора увијек озбиљно рачунати“, указују француски, енглески и амерички извјештачи који су пратили дводневне окршаје у главном граду Чешке у којима је учествовало више од 20 најбољих баскеташа Европе.

Без разлике били су сагласни да је новосадска екипа Баскет 3×3 исказала неспорно и завидно умијеће у игри под једним кошем, а једнодушно су, са великом хвалом, оцијенили испољену огромну амбицију и чврстину колективног духа којом су два почетна пораза на крају претворили у тријумфалну побједу.

„Завршница Свјетског турнира у Истанбулу 3. и 4. октобра за нас ће представљати огромно искушење, јер нам, с обзиром на невелику разлику у бодовима, само пласман међу побједничке екипе даје могућност да очувамо стечену позицију“, рекао је Душан Домовић Булут.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *