Вијести, Спорт

Миодраг Линта осудио фашистичко понашање хрватских навиjача

БЕОГРАД – Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта најоштрије је осудио фашистичко понашање хрватских навијача током фудбалске утакмице Хрватска-Норвешка на стадиону Максимир у Загребу који су поново узвикивали усташки поздрав „За дом спремни“.

Линта очекује од хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и председника Хрватске демократске заједнице Томслава Карамарка да јасно осуде „фашистичко оргијање хрватских навијача“, каже се у саопштењу достављеном Танјугу.

Председник Коалиције удружења избеглица позвао је Европску фудрбалску федерацију (УЕфА) да најстроже казни Хрватски ногометни савез и њеног председника Давора Шукера јер својим понашањем шаљу поруку да подржавају усташтво и да нису спремни да се боре против расизма, дискиминације и ширења мржње.

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта / Фото: снимак екрана са Јутуба

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта / Фото: снимак екрана са Јутуба

Линта сматра да УЕфА треба да донесе одлуку о забрани одигравања међународних утакмица у Хрватској до даљег јер је неприхватлљиво да хрватски навијачи редовним узвикивањем усташких поздрава и певањем усташких песама из времена злочиначке Независне Државе Хрватске вређају српски, ромски и јеврејски народ, каже се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *