Спорт

Меси одговара за утају пореза

002359

Фудбалер Барселоне и најбољи свјетски фудбалер Лионел Меси појавио се у петак на суду у каталонском градићу Гави на првом саслушању у вези са тужбом о утаји пореза.

Државни тужилац терети Месија и његовог оца Хорхеа да су утајили више од четири милиона евра пореза.

Играч актуелног шампиона Шпаније са осмијехом на лицу је стигао на рочиште у каталонском градићу, а пред судом га је дочекало неколико десетака обожавалаца који су му узвикивали: „Меси шампион, Меси предсједник.“

– Доказаћемо да породица Меси није ништа противзаконито урадила и да није крива – изјавио је кратко адвокат породице Меси који се није представио.

Отац и син Меси терете се да су у периоду од 2007. до 2009. године оштетили државу за 4,1 милион евра, лажно приказујући приходе зарађене коришћењем играчевог лика у комерцијалне сврхе.

Прошлог мјесеца Месијеви су покушали да умање штету уплатом од пет милиона евра шпанској пореској управи, али тек ће се видјети хоће ли то довести до одустајања од тужбе или нагодбе.

Када је добио тужбу, Меси је негирао да је крив, а подржали су га и предсједник Барселоне Сандро Росел и Ђоан Лапорта који је био на челу клуба у вријеме наводне преваре.

Аргентински фудбалер се налази на десетом мјесту „Форбсове“ листе најплаћенијих спортиста са 41,3 милиона долара зарађених до јуна ове године.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *