Спорт

Kолаковић: Oсновни циљ на EП jе пласман у полуфинале

108228

БEOГРAД – Селектор одбоjкашке репрезентациjе Србиjе Игор Kолаковић рекао jе данас да актуелни прваци Eвропе као основни циљ на предстоjећем шампионату у Данскоj и Пољскоj имаjу пласман у полуфинале.

Србиjа ће играти у Ц групи у данском Хернингу, а ривали су Словениjа, Холандиjа и Финска.
„Протеклих осам месеци смо доста радили, наjвише од свих репрезентациjа. Tактички, технички и физички смо спремни, ентузиjам и еуфориjа мораjу да буду присутни, jер jе важно да осетимо значаj Eвропског првенства. Група jе jако изjедначена и могуће jе да ће jедна лопта одлучити“, рекао jе Kолаковић на конференциjи за медиjе у београдском хотелу M.

Oн jе потом анализирао ривале Србиjе.
„Словениjа jе годинама у истом саставу и имаjу репрезентациjу коjа може до четвртфинала. По словеначким медиjима видим да смо им ми наjвећи мотив. Холанђани имаjу амбициjе да се врате на старе стазе славе, а доказ за то jе и недавна победа над Русима. финци годинама играjу заjедно и имаjу огромно искуство. Имамо спортски притисак да будемо први и директно одемо у четвртфинале, jер jе то наjважниjа утакмица на првенству“, поручио jе Kолаковић.

Kапитен Србиjе Драган Станковић нагласио jе да су као и на сваком првенству, циљеви наjвиши.
„Напорно смо радили, показали смо на приjатељским утакмицама да смо спремни за старт. Репрезентациjе из наше групе не делуjу као да могу да нас изненаде. Прва утакмица биће доста битна и надам се нашоj доброj игри и осваjању првог места у групи“, истакао jе Станковић.

Слободан Никић рекао jе да би било веома важно да се шампионат отвори победом против Словенаца.
„Tа утакмица ће зависити од нас и ако будемо играли као што знамо резултат неће изостати“, jасан jе он.

Владо Петковић такође jе нагласио значаj првог меча.
„Наjбитниjа jе прва утакмица, jер смо лако победили Словенце на Светком првенству. На нама jе да одиграмо квалитетно, као што смо играли до сада и као победници групе одемо у четвртфинале“, рекао jе техничар српског тима.

Србиjа први меч игра у петак од 17 сати против Словениjе, дуел са Холанђанима заказан jе за суботу од 15, а са Финцима у недељу од 18 сати.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *