Спорт

Кличко одбранио титулу

033254

Владимир Кличко одбранио је титуле апсолутног боксерског првака свијета по WBA, IBF, WBO и IBO верзијама након што је синоћ у Москви савладао Александера Поветкина једногласном одлуком судија.

Прва рунда није донијела много узбуђења. Кличко је покушавао директима, неколико их је прошло, али без веће опасности по Поветкина, који није имао прилику да упути неки озбиљан ударац према Кличку.

Наставио је Кличко са својом добро познатом тактиком. Није допуштао Поветкину да води своју борбу, а након једног лијевог крошеја Поветкин се нашао на поду. Ипак, успио се подићи те је наставио борбу.

Нешто активнији у покушајима према Кличку Поветкин је био у трећој рунди. Погађао је првака у тијело, али ни Кличко није остајао дужан, па је одржавао стечену бодовну предност.

Погађао је Кличко и у четвртој рунди Поветкина. Директи су уништавали руског борца који није имао одговор на тактику апсолутног првака свијета, који ни у петој и шестој рунди није могао упутити озбиљан ударац према Кличку.

Поветкину је судија два пута бројао у седмој рунди, али је Рус успио наставити меч иако је био на рубу нокаута. Осму и девету рунду је успио да одради без већих проблема, а Кличко је и даље мудром борбом скупљао бодове.

Кличко је мирном борбом и у остатку меча привео овај дуел крају, те је дошао до заслужене побједе.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *