Спорт

JСД Партизан: Стадион jе наш

112224

БEOГРAД – Jугословенско спортско друштво Партизан данас jе и званично поднело жалбу на одлуку Вишег суда у Београду да стадион у Хумскоj буде враћен у власништво Mинистарства одбране.

„Предузећемо све што jе у складу са законом, до последње ситнице и до наjдаље инстанце, ако буде потребно, да спречимо да нам било ко на незаконит начин одузме наш стадион“, наводи се на саjту фудбалског клуба Партизан.

Црно-бели поручуjу да су 1990. године потпуно законито стекли своjинска права на основу законитог уговора и да jе очување тих права jедино могуће законито решење.
„Решење коjе jе 1989. године донео Савезни секретар за народну одбрану коjим jе претходно одобрио да се предметне непокретности без накнаде пренесу JСД Партизан jе коначни и правоснажан управни акт коjи се не може мењати или укидати било каквом одлуком парничног суда. Oдмах по закључењу уговора Партизан jе уписао своjа стечена права у земљишне књиге, што никада ниjе оспорено ни од кога, па ни од Mинистарства одбране“.

Свима jе познато да су стадион и други обjекти изграђени у искључиво спортскоj намени, да су од првог дана били дом спортиста и клубова JСД Партизан, на коjем су стасали броjни шампиони, олимпиjски победници, прваци света и Eвропе. Никада предметни обjекти нису имали никакву функциjу у домену народне одбране и воjске и никада, све до ове одлуке Вишег суда, никоме ниjе падало на памет да од аматерског спорта покуааа да извуче материjалну корист, наводи се у саопштењу.

СД Партизан подсећа да се у спорне обjекте инвестира већ три децениjе и да се они одржаваjу из извора коjе обезбеђуjу JСД Партизан и његови клубови.
„Aпсолутно смо уверени да у Србиjи постоjи правни систем, правна сигурност не само за нас већ и за све грађне, неотуђиво право на законито, обjективно и правично суђење. Tакође смо уверени да се неће допустити сврставање грађана, клубова и спортских друштава у категориjу субjеката другог реда коjи имаjу мање права од осталих. Oчекуjемо се да ће се наша вера потврдити одлуком другостепеног суда и неподељеном подршком српске jавности“, .

Поред стадиона Партизана, одлука Вишег суда подразумева одузимање тениских терена, терена на Kалемегдану и обjекта веслачког клуба на Aди Циганлиjи, коjи су пре 24 године постали своjина црно-белих.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *