Вијести, Спорт

Ивана и Емир најбољи на Балкану

Ивана Шпановић и Емир Бекрић, освајачи бронзаних медаља на Светском првенству у Москви, изабрани су у Јеревану за најбоље атлетичаре у 2013. години у избору Балканске атлетске федерације.

Ивана Шпановић

Ивана Шпановић

Шпановићева је ове сезоне имала запажене резултате, а најупечатљивији је освајање бронзане медаље у скоку удаљ на Светском првенству у Москви, када је поставила и национални рекорд од шест метара и 82 центиметра.

„Више сам него поносна што сам препозната као најбоља атлетичарка Балкана, с обзиром на то колико светских звезда долази управо са Балкана. Овај трофеј много значи за мој тим, федерацију и моје фанове. Велика ми је инспирација за 2014. годину“, рекла је 23-годишња Шпановићева.

У мушкој конкуренцији за најбољег атлетичара Балкана проглашен је бронзани са Светског првенства у Москви на 400 метара с препонама, Емир Бекрић.

„Задовољство ми је што сам међу толико квалитетних атлетичара баш ја изабран за најбољег на Балкану, и свакако ми ово даје додатну мотивацију за рад и још боље резултате“, рекао је Бекрић.

Уместо Бекрића, награду је примио генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, који се захвалио АБАФ-у у његово име и име његовог тренера Мирјане Стојановић.

Емир Бекрић „Шампиони пишу ћирилицом“

Емир Бекрић „Шампиони пишу ћирилицом“

„Мој велики узор је Асмир Колашинац, који је прошле године био проглашен за најбољег атлетичара Балкана и представља ми велику част што сам то ове године ја. Чињеница да су двојица српских атлетичара две године узастопно добила ову награду говори да се наша атлетика вратила на велика врата“, додао је Бекрић.

Награде Бекрићу и Шпановићевој уручили су председник Балканске федерације Добромир Карамаринов и потпредседник Светске федерације Сергеј Бупка.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *