Вијести, Спорт

International Athletics: Ивана прва на свету…

УПРАВО ПРИСТИГЛО ПРИЗНАЊЕ ОД СТРАНЕ НАЈОЗБИЉНИЈЕГ И НАЈЦЕЊЕНИЈЕГ СТАТИСТИЧКОГ БИЛТЕНА КРАЉИЦЕ СПОРТОВА

        Постаје уобичајено да наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић прима признања за резултате остварене протеклих сезона. Стигло је и најновије – српска рекордерка у скоку удаљ је по „International Athletics”- у на првом месту у скоку удаљ за даме на светским таблицама у зимском делу сезоне!

        – Међу признањима посебно место заузима једно управо пристигло од стране најозбиљнијег и најцењенијег статистичког билтена краљице спортова „International Athletics”, баш зато што га дају квалификовани људи из струке – указује Озрен Карамата, члан Међународног удружења атлетских статистичара (ATFS). – Уређују га искусни и врхунски зналци, Енглези Питер Метјус и Мел Ветман. Излази 30 пута годишње и дистрибуира се у кругу атлетских стручњака и статистичара. На крају сезоне у дворани Билтен објављује таблице најквалитетнијих резултата по дисциплинама, али и листе елитних на основу остварених пласмана на такмичењима, резултата и међусобног скора најбољих такмичара.

        На таблицама сезоне Шпановић је на другом месту резултатом 6,98 метара. Само центиметар даље од ње (6,99m) скочила је Канађанка Кристабел Нети. Према успесима у сезони Шпановић је, међутим, прва испред Енглескиње Катарине Џонсон-Томпсон (најбољи резултат 6,93), Канађанке Нети и Немице Состен Могуенара (6,86).

        До водеће позиције Ивану су довели резултати и победе на Првенству Србије (6,78m), митингу у Малмеу (6,83 м) и наравно Првенству Европе у дворани (6,98mm).

        – Од српских атлетичара на светским таблицама дворанске сезоне налази се и бацач кугле Асмир Колашинац – додаје Карамата. – На листи успешности, Колашинац је четврти иза Вајтинга, Шторла и Кроузера, пре свега захваљујући вицешампионској позицији на Првенству Европе.

Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић

Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић

Резултатом 20,91 српски рекордер у дворани је, резултатски, на 6. месту на планети ове зиме иза Американца Рајана Вајтинга (21,80), Немца Давида Шторла (21,26), још једног Американца Рајана, али Кроузера (21,14), Хрвата на студијама у Америци Стипета Жунића (21,11) и Чеха Томаша Стањека (20,94).

Спортски журнал

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *