Вијести, Спорт

ХНС знаo за кукасти крст на трави и пре меча

„БИЛИ СМО ОБАВЕШТЕНИ ЗА НАЦИСТИЧКИ СИМБОЛ НА ТРАВИ, АЛИ ЈЕ ТЕК ПОСЛЕ ЖАЛБИ ИТАЛИЈАНА ПОКУШАНО ДА БУДЕ УКЛОЊЕН“

        На ТВ снимку се јасно виде обриси кукастог крста, познатог и као „свастика“, који би Хрвате могао да кошта пласмана на Еуро 2016. године.

        Комесар за безбедност ФС Хрватске (ХНС) Зоран Црвк признао је да су знали да се на терену Пољуда налази нацистички симбол уочи меча са Италијом.

        „Били смо обавештени за нацистички симбол на трави, али је тек после жалби Италијана покушано да буде уклоњен. UEFA је три пута писала ХНС због оваквих ствари, ништа није урађено“, рекао је Цврк, преноси немачки Фокус.

        Дуел Хрватске и Италије одигран је на празном Пољуду, а нерешен резултат (1:1) више је одговарао домаћину који је задржао два бода предности на првом месту и практично обезбедио пласман у Француску.

        Трибине у Сплиту су биле празне јер је Хрватска кажњена због фашистичких повика својих навијача на мечу са Норвешком.

        „Зашто нисмо били успешни у организацији утакмице на Пољуду. Зато што је неко извео софистицирану, јако добро планирану диверзију и зато што осим неколико људи (којима из разлога њихова здравља и останка на послу не смем споменути имена), сви остали су се правили као да су дошли разбојници на Хајдуков стадион, а не репрезентација“, написао је Цврк у жестокој реакцији у вези са инцидентом на својој фејсбук страни.

        „Тужан сам јер се управа Хајдука, део Сплићана због односа Хајдука и ХНС-а и свакако део навијача осветио својој фудбалској репрезентацији и уместо да јасно окривимо фашисту и криминалца или више њих, неко плански и смишљено враћа точак уназад на односе у фудбалу и занемарује стварну чињеницу. Ми ћемо озбиљно бити кажњени, репрезентација врло лак могуће избачена из такмичења, а наша земља, сви ми, међународно осрамоћени“.

ХНС знаo за кукасти крст на трави и пре меча

ХНС знаo за кукасти крст на трави и пре меча

Челници ХНС предвођени председником Давором Шукером су бесни због новог нацистишког инцидента на мечу њихове селекције, због чега оправдано страхују да би UEFA могла да избаци Хрвате из квалификација, а тиме и са Еуро 2016.

У последњих седам година, ХНС, Динамо Загреб, Хајдук Сплит и Ријека су кажњени са 2,3 милиона евра због испада хулигана.

Прошле године FIFA је суспендовала Јосипа Шимунића на десет утакмица због усташког повика „За дом – спремни“ после победе над Исландом у баражу за Светско првенство.

Б92

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *