Вијести, Спорт

Хаос у Подгорици на мечу Црна Гора – Русија

У 20. СЕКУНДИ УТАКМИЦЕ РУСКИ ГОЛМАН ПОГОЂЕН БАКЉОМ У ГЛАВУ, СУСРЕТ КОНАЧНО ПРЕКИНУТ У 67. МИНУТУ

        У Подгорици је после правог хаоса прекинут фудбалски меч између селекција Црне Горе и Русије у квалификацијама за Европско првенство 2016. Сукоб црногорских и руских навијача на трибинама се наставио, летеле су бакље и разни предмети, али сусрет се наставио све до 67. минута када је немачки судија коначно одвео играче у свлачионицу, при резултату 0:0.

        – Извињавам се играчима и стручном штабу Русије због свега што су доживели. Желим брз опоравак Акинфејеву, надам се да је с њим све у реду – рекао је после утакмице разочарани селектор Црне Горе Бранко Брновић. – Играчи су утучени. Нико не зна што би рекао, а не знам ни ја. Након овога што се догодило, немамо никакве шансе да одемо на ЕП. Гледам играче у свлачионици и видим велико разочарање. Утакмица је прекинута после 20 секунди и онда смо 40 минута мислили на све осим на фудбал. Није утакмица требало да се настави после првог прекида.

        Брновић је додао да постоји група навијача која прави проблеме.

        – Не можемо их све ставити у исти кош, јер је велики део људи на трибинама био коректан. Некога до коже претресају, а неко унесе пиротехнику на стадион. Не знам о чему се ради.

        Црној Гори прети пораз 3:0 за „зеленим столом“, велика новчана казна и затварање трибина.

        – За нас је срећа што наш председник савеза Дејан Савићевић ужива велики углед у UEFA. Морамо у преосталим сусретима направити што бољи резултат, и што пре се вратити на прави пут – закључио је Брновић.

        Руска екипа није после првог прекида инсистирала на прекиду утакмице и регистровању дуела службеним резултатом.

        – Уверен сам да нисмо имали право да инсистирамо на прекиду службеним резултатом у нашу корист. Судије и делегат су уместо 10 минута, ситуацију разматрале пола сата и донели су јединствену одлуку. И шта би било да смо одлучили да не настављамо сусрет? Ситуација је била веома сложена, и наша екипа је могла само да изађе на терен, и да се бори за повређеног друга – рекао је министар спорта у Влади Русије, Виталиј Мутко.

Игор Акинфејев

Игор Акинфејев

Он је нагласио да Русија неће уложити протест због дешавања на стадиону под Горицом.

– То на крају и није био фудбал… Судија је остао доследан првобитној одлуци да ће меч прекинути после следећег инцидента. Десио се и он је донео исправну одлуку да прекине меч. Сада UEFA треба да донесе одлуку и надамо се да ће бити исправна. Нема потребе за никаквим жалбама, меч је прекинут због нереда, има правилник и нека буде једино логично решење – закључио је Мутко.

Вечерње новости

ПОВРЕЂЕНИ ГОЛМАН РУСИЈЕ: Добро сам и хвала свима на помоћи

Искрено се надам да се овакви инциденти неће понављати никада више ни у Црној Гори ни било где на свету, рекао је Акинфејев за сајт Руске фудбалске федерације.

Голман националног тима Русије, Игор Акинфејев, у првој изјави после инцидента на стадиону у Подгорици када је погођен бакљом у главу, звучи добро и захваљује се свима који су га збринули:

– Осећам се добро и желим да се захвалим свима који су бринули о мени. На жалост и овакве ствари се понекад десе у фудбалу. Искрено се надам да се овакви инциденти неће понављати никада више ни у Црној Гори ни било где на свету – рекао је Акинфејев за званични сајт Руске фудбалске асоцијације.

Квалификациона утакмица у Погодрици, између Црне Горе и Русије прекинута је у првом минуту меча када је голман погођен бакљом у главу и моментално превежен у Клинички центар. Када је настављена, после 35 минута паузе, играна је до 67. минута када је на терен долетела нова бакља и погодила неког руског играча. Тада је дуел две селекције дефинитивно прекинут.

Новости

Извор: Факти.рс, Искра

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *