Спорт

Градишка: Спортска опрема основцима и средњошколцима

033346

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић и предсједник одбојкашких савеза Српске и БиХ Милутин Поповић уручили су данас у Градишки одбојкашку опрему представницима осам средњих и основних школа из бањалучке регије.

Одбојкашку опрему данас је добило пет школа из Градишке, двије из Прњавора и једна из Српца, а ријеч је о првом пројекту из Развојног фонда Свјетске одбојкашке федерације, који се реализује у БиХ.

Одбојкашки савез Републике Српске је 2011. године, у сарадњи са Министарством, посредством Одбојкашког савеза БиХ, кандидовао пројекат Малих олимпијских игара Републике Српске ка Развојном фонду Свјетске одбојкашке федерације.

Тешановићева је рекла да је у овој години школама на подручју бањалучке регије подијељено 267 лопти и 15 одбојкашких мрежа.

„Пројекат ће се наставити и у наредним годинама уз помоћ одбојкашких савеза БиХ и Републике Српске. Одбојка је један од најљепших спортова и веома је заступљен у нашим школама. Реализује се у оквиру акције Малих олимпијских игара“, рекла је она.

Поповић је рекао да је већ окончан пети круг додјеле одбојкашких лопти и мрежа, те да предстоје још три круга.

„Вриједност пројекта је 80.000 долара, а на годишњем нивоу износи 20.000 долара. Настављамо акцију, а, осим опреме, у плану је и едукација тренера и даља популаризација одбојке“, рекао је Поповић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *