Спорт

ФК Партизан: Дуг 600 милиона дин.

030373

Фудбалски клуб Партизан у овом тренутку дугује 600 милиона динара, што је приближно 5,5 милиона евра, стоји у саопштењу ’црно-белих’ на званичном сајту.

У саопштењу се још наводи да се против Партизана води организована кампања са циљем да се дискредитује клуб, а из клуба су и одговорили како то да нема ’плуса’ упркос продајама играча (Лјајић, Настасић, Марковић, Јоветић, Митровић)…

Саопштење преносимо у целости и без исправки.

Већ дуже вријеме се у српској јавности води кампања, очигледно организована и диригована, чији је циљ да се финансијско стање ФК „Партизан“, објављивањем измишљених и исфабрикованих података, прикаже неупоредиво тежим него што је објективно јесте. Суштина кампање је ремећење рада и пословања клуба и његово онемогућивање да оствари планиране такмичарске резултате. На жалост, у неистине које се објављују повјеровали су и „обични“ грађани и највиши државни функционери.

Када је у једном дневном листу објављена измишљотина да ФК „Партизан“ дугује 25 милиона евра, ми смо 16. августа ове године одлучно реаговали, објавили да је негативна разлика између обртне имовине клуба и краткорочних обавеза износила приближно 800 милиона динара на дан 31.12.2012. године и да се у току 2013. године очекује смањење те негативне разлике. На данашњи дан доспјеле неизмирене обавезе клуба износе 600 милиона динара, а у 2013. години очекујемо позитиван резултат пословања, о чему ће јавност бити на вријеме обавјештена. Колико је све то приближно измишљеним подацима са којима се барата у јавности процијените сами. ФК „Партизан“ измирује своје обавезе, неке са закашњењем, настоји да квалитет тима и постигнути резултати буду у складу са очекивањима навијача, послујући и егзистирајући при томе у држави и окружењу које се налази у веома тешкој економској ситуацији.

На жалост, српска јавност функционише тако што једном објављена лаж постаје истина, а деманти и права истина остају без ефекта. При свему томе, подаци о пословању клуба су лако провјерљиви, годишњи извјештаји се објављују на веб-сајту Агенције за привредне регистре, извјештаји ревизора доступни су надлежним фудбалским и државним органима. Дакле, истина не може да се сакрије, чак и кад би неко то желио. Међутим, ауторе наручених чланака и монтираних кампања истина не занима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *