Спорт

Фергусон: Видић би ишао у рат за Косово

019217

Бивши менаџер Манчестер Јунајтеда сер Алекс Фергусон у својој биографији је Немању Видића описао као строгог, мрачног и бескомпромисног типа.

Фергусон у аутобиографији, објављеној у уторак, није остао дужан никоме, а писао је о играчима које је сâм тренирао, али и својим ривалима.

Легендарни шкотски стручњак је описао занимљиву ситуацију са Видићем, када му је српски фудбалер прије неколико година рекао да постоји могућност да оде у војску.

„Видић је био строг, мрачан и бескомпромисан тим. Пришао ми је 2009. године и саопштио да постоји могућност да га позову у војску. Када сам га забринуто питао како то мисли, рекао је: ’Косово. Идем, то је моја дужност’. Имао је тај поглед у очима“, написао је Фергусон.

Видић је у редове Манчестер Јунајтеда дошао 2005. године из московског Спартака и од тада се изборио за статус једног од најбољих штопера у Европи. Својим партијама заслужио је да у друштву легенди ’црвених ђавола’, какве су Рајан Гигс и Пол Сколс, добије капитенску траку прије двије године.

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Фергусон: Видић би ишао у рат за Косово

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *