Спорт

Фер-плеј: Ово нико не би урадио осим Новака

ЂЂОКОВИЋ ЈЕ НА МЕЧУ ПРОТИВ ЦОНГЕ У ИНДИЈАН ВЕЛСУ ИСПРАВИО СУДИЈЕ НА СВОЈУ ШТЕТУ

        Баш због оваквих ствари је највећи!

        Новак Ђоковић је у ноћи између петка и суботе стигао до новог полуфинала Индијан Велса. Савладао је Жоа-Вилфреда Цонгу 2:0, по сетовима 7:6, 7:6, али без обзира на то што је меч обележио велики број лепих поена, издвојио се један потез.

        Потез човека.

        Увек ће постојати они који ће имати нешто да замере Новаку Ђоковићу, што је наравно и логично, али не би требало да буде оних који ће му замерити на фер-плеју на терену. Наиме, Ђоковић је против Цонге играо тај-брејк у првом сету, а након што је Француз једну лопту избацио у аут – Новак је признао да му је лоптица окрзнула рекет, иако то нико није видео. Ни Цонга.

        Чак се ни на снимку не види најбоље.

        Добио је аплауз Цонге, али и публике, и још једном показао какав је спортсмен. Мало ко би признао овакве ствари у тренутку када му сет зависи и од једног поена.

        И пре три године је направио сличан потез.

Жо-Вилфред Цонга и Новак Ђоковић

Жо-Вилфред Цонга и Новак Ђоковић

У питању је исти турнир (Индијан Велс), само што је са друге стране мреже био Григор Димитров. Поново је „исправио“ судију и доделио поен Бугарину.

Мондо

Извор: Факти.рс

Вијести о.: Још један детаљ издваја овај меч. Камерман је приказао ћириличан транспарент у публици. Да ли знате да би некада за такав потез камерман у Србији пио отпуштен? Ћирилица је била забрањена на телевизији, чак и у историјским серијама о Србији! Да ли неко сме о томе да посведочи?

Коментариши чланак

Коментара