Вијести, Спорт

Душко Вујошевић о Лиможу: Идем на трули Запад, али остајем и русофил

 Часови љубави на новој адреси! После четири месеца паузе и одласка из Партизана, трофејни стручњак се вратио на тренерску клупу.

Пред Душком Вујошевићем је нови изазов, очекује га клупа француског Лиможа. У Француску путује у суботу, а увече ће његову нову екипу гледати с трибина у првенственом мечу на гостовању Монаку.

– Новом послу приступам као и сваком до сада. Пут увек креће од почетка. На сваки тренинг и утакмицу ћу одлазити максимално мотивисано. Човек нема кредита да задатку приступи опуштено. Мораш да будеш максимално спреман за нови почетак – каже Вујошевић за “Блиц”.

Он није много вагао, одлука да прихвати позив Лиможа била је лака.

– Одлазак у земљу велике културе биће лековит за мене. Прија одлазак из овог политичког пејзажа. Сваки мој гест како на терену тако и ван њега био је политички протумачен. Србији и Партизану желим све најбоље, али овога пута ћу искоса посматрати шта се овде дешава.

У Дулетовом срцу посебно место заузима љубав према Русији, али…

– Идем мало на трули Запад. И поред тога, ја сам русофил био и остао. Качкет мењам, али остајем исти.

Вујошевић сма­тра да ће му изузетно пријати живот у Фра­нцуску.

– Одлазим у велики клуб са богатом историјом. Француска је уређена земља у којој ћу имати услове за нормалан рад и потпуну посвећеност. Знам да се тамо поштује права вредност и то ми је изузетно битно.

У Партизану је имао одличну сарадњу са Французима. Ловерњ, Вестерман и Дало за њега кажу да им је други отац.

– Ти момци пре свега имају грађанско и спортско васпитање. Поседују једну особину која је изузетно ретка на овим просторима – захвалност! Нисам у илузији да су тамо сви као они. Сигурно ће ми значити и искуство које сам стекао у раду са њима.

Француска је на ногама, навијачи Лиможа су одушевљени што у клуб, који је последње две сезоне шампион, стиже тренер кадар да екипу врати на старе стазе успеха.

 

Душко Вујошевић

Душко Вујошевић

– То је још једна обавеза више и велика одговорност за мене. Драго ми је што је тако, спреман сам за сваки изазов на новом послу.

Вујошевић ће у Лиможу поново сарађивати са Вестерманом и Мекејлебом.

– То је олакшавајућа околност, добро је што ћу их имати у свом тиму. Превасходно јер знају како радим. Могу да припреме екипу и упуте све играче.

Извор:Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *