Спорт

Ђоковића држали четири и по сата на допинг контроли!

dejvis-kup

Донео је Новак Ђоковић Србији два поена у финалу Дејвис купа (недовољно да се освоји Салатара), али су дешавања у суботу послеподне, за време и после дубл окршаја наше репрезентације са Чешком потврдиле да у очима Међународне тениске федерације (ИТФ) не ужива репутацију какву би требало да има други рекет планете!

Журнал сазнаје да је Ђоковић провео чек четири и по сата на допинг контроли, а на тестирања је морао два пута, па је комплетан посао завршио тек у 20.30 часова. И то све вече пре дуела са Томашом Бердихом у коме је морао да победи, да би сачувао наду нашој селекцији. И у томе је успео.

Тестирања су урађена према прописима, међутим, поставља се путање због чега је одабран управо Новак и то баш при вођству Чеха 2:1? Да ли је то био покушај дестабилизације непосредно пред трећи дан финала или се можда иза свега крије освета ИТФ-а за оштре речи критике Ђоковића на рачун Антидопинг агенције, поводом случаја Виктор Троицки?

Подсетимо, Ђоковић је недавно рекао да више нема поверења у Агенцију, на основу чије пријаве је Троицки суспендован до јуна следеће године и тако спречен, између осталог, да буде члан Дејвис куп тима Србије у финалу са Чешком.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *