Спорт

Ђоковић против Штепанека отвара финале Деjвис купа

115842

БEOГРAД – Финале Деjвис купа између Србиjе и Чешке отвориће дуел Новака Ђоковића и Радека Штепанека, одлучено jе данас жребом у Београдскоj арени.

Mеч између Ђоковића и Штепанека почиње сутра од 16 сати, а након тога на терен ће изаћи Душан Лаjовић и Tомаш Бердих.

У суботу од 16 сати на програму jе дубл у коме ће се, како jе наjављено, састати Ненад Зимоњић/Илиjа Бозољац и чешки пар Jан Хаjек и Лукаш Росол.

У недељу од 14 сату играjу се преостали сингл мечеви Ђоковић – Бердих и Лаjовић – Штепанек.

Деjвис куп ће освоjити репрезентациjа коjа прва забележи три победе.

Ђоковић: Даћу последњи атом снаге за триjумф Србиjе

Ђоковић jе поручио да ће у финалу Деjвис купа против Чешке дати последњи атом снаге за триjумф Србиjе.
„Нисам баш наjвсвежиjи као што сам био на почетку године, али сам осећаj играња за Србиjу из мене ће извући последњи атом снаге како бисмо дошли до друге „салатаре“ у историjи“, рекао jе Ђоковић.

Oн jе истакао да се нада да ће освоjит први поен за Србиjу и да ће на таj начин смањити притисак Душану Лаjовићу, коjи игра у другом синглу против Tомаш Бердиха. „Истина jе да смо хендикепирани jер не играjу ни Виктор и Jанко, коjи се трудио да се опорави до последњег тренутка од повреде, али ће бити уз нас поред терена. Лаjовић jе млад играч, али оно што jе наjважниjе, способан jе да игра на високом нивоу и у томе ћемо га сви подржати“, рекао jе Ђоковић.

Лаjовић jе поручио да ће покушати да искористи тениско знање коjе има како би помогао Србиjи да дође до трофеjа. „Извући ћу из себе оно наjбоље и надам да се да ћу уз помоћ драгоцених савета Новака Ђоковића и целог тима успети да изненадим Бердиха“, рекао jе Лаjовић.

Селектор Богдан Oбрадовић оценио jе да су све опциjе отворене у погледу дубла, коjи се игра у суботу. „Све опциjе су отворене па чак и та да Новак заигра у дублу. Новак jе играо много мечева и он зна да имамо историjску шансу да други пут освоjимо салатару“, рекао jе Oбрадовић.

Oн jе нагласио да jе задовољан што ће Ђоковић одиграти први меч против Штепанека. „Kада поведемо са 1:0 добићемо почетан импулс коjи ће такође бити од изузетне помоћи Душану“, рекао jе Oбрадовић.

Наjбољи српски дубл играч Ненад Зимоњић истакао jе да веруjе да српски тим може до победе у игри парова, као и коначног триjумфа. „У овоj ситуациjи нисмо били раниjе, никада нам нису из екипе одсуствовала два тенисера, али веруjем да у овим условима дођемо до победе. Биће тешко, али Новак jе показао да jе из свих Деjвис куп мечеве излазио као победник, осим оног против Aргентине када jе био повређен“, рекао jе Зимоњић. Зимоњић jе подсетио да jе у пару са Бозољцем остварио победу против Aмериканаца.

Бозољац jе рекао да jе тренирао добро и додао да ће дати све до себе уколико селектор буде одлучио да игра. „Селектор ће донети наjбољу одлуку, а jа ћу дати све од себе како год да одлучи“, рекао jе Бозољац.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *