Вијести, Спорт

Ђоковић побиједио Федерера за финале Париза

Новак Ђоковић побједио је Роџера Федерера у полуфиналу Мастерса у Паризу, са 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:2.

Новак у Паризу - шампионски

Новак у Паризу – шампионски

 

Ђоковићу и Федереру био је ово јубиларни, 30. међусобни дуел. Након ове побједе, Новак је смањио Федереров скор и он је тренутно 16-14 за Швајцарца.

И љубитељи тениса дуго су чекали на сусрет два великана бијелог спорта, још од прошле године и завршног Мастерсу у Лондону, када је Новак славио.

Ђоковић је очекивано био први на сервису, али је од почетка имао великих проблема, што је Федерер искористио и брзо изборио прилику за брејк. Српски тенисер се, ипак, одбранио и наставио са сервисом на Федерерову бекхенд страну што му се исплатило и повео је са 1:0. Швајцарац је узвратио много сигурнијим сервис гемом, а потом у истом ритму одиграо и на Новаков сервис. Ђоковић се поново доста мучио са сервисом, Федерер је то искористио и дошао до 2:1.

Швајцарац је у тим тренуцима диктирао темпо и Новак није имао решење за њега. Брзо је осигурао брејк освајањем наредног гема за 3:1. Уследила је велика борба на Новаковом сервису, а тада је виђена и сјајна размена невероватних удараца и тај поен је освојио Федерер, погодивши саму линију. Тај поен, међутим, није омео Ђоковића, освојио је наредна два и прекинуо низ швајцарског тенисера.

У наредним гемовима обојица су били сигурни на својим сервисима, а у седмом је Ђоковић коначно одиграо добро и смањио на 4:3. У истом ритму наставило се до деветог гема, када је Новак сервирао за останак у сету, у чему је и успео. Новак је одлично притискао Федерера, имао је и четири брејк лопте, али се Швајцарац одбранио и освојио сет са 6:4.

На самом старту другог сета виђена је иста слика као у првом. Новак се мучио на сервису, што је Федерер искористио и дошао до брзог брејка. Први пут до брејка стигао је и Новак. Брзо је стигао, до 0:30, па и до брејк лопте, другу је искористио и изједначио на 1:1. После прогблема у новом сервис гему, успео је да одигра два квалитетна поена и стигне до вођства у другом сету.

Роџер је лако освојио свој гем, изгубивши само један поен, а исто се чинило да ће учинити и Ђоковић. Међутим, српски тенисер је направио јефтину грешку, потом и тражио лош челенџ и увео себе у нови проблем. Ипак, Швајцарац је поклонио два поена противнику, па је Ноле повео са 3:2.

Са два одлична ритерна из форхенда, Србин је стигао до 15:30 у следећем гему, а потом и до две брејк лопте захваљујући дуплој Федерера. Роџер је прву спасио сјајном дијагоналом из форхенда, а код друге је имао много среће после савршеног ритерна Новака. Ипак, Ђоковић је остао концентриса, сачекао две грешке и дошао до предности.

При резултату 4:2, Федерер је сервирао, а у том гему виђен је најлепши поен. После неколико лобова, дроп шотова и хот-дога освојио га је Ђоковић. Стигао је српски тенисер и до брејк лопте, одличним ритерном се изборио за напад и закуцао винер из форхенда за великих 5:2.

Одсервирао је Ђоковић одлично и стигао до победе и новог финала Париза после нешто више од 2 сата игре.

Од резултата 5:2 за Ђоковића, оба тенисера су лако освајала гемове до краја сета, па је наш играч изједначио на 1:1 у сетовима – 6:3.

Други сет почео је тешким гемовима на обе стране, али су у прва два играчи задржали своје сервисе. У трећем је Новак кренуо у напад иако је заостајао 0:30. Брзо је изједначио и дошао до прилике, коју је искористио одличним нападам популарним ‘инсајд ин’ форхендом. Федерер је почео да греши, Ђоковић нашао ритам код сервиса и после једног ђуса стигао до 3:1.

Нека у финалу буде као шампионске 2011 – ћирилично! 🙂

Нека буде у финалу - ћирилично!

Нека буде у финалу – ћирилично!

Шампиони.Срб

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *